Ιστορίες ελληνικής τρέλας

Οι Παξοί και οι Αντίπαξοι είναι ένα νησιά των Επτανήσων, στο Ιόνιο Πέλαγος. Βρίσκονται 7 μίλια νότια της Κέρκυρας, σε απόσταση 8 μιλίων από τις Ηπειρωτικές ακτές και διοικητικά ανήκουν στο Νομό Κέρκυρας. 

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Έτσι τουλάχιστον γράφει η βικιπαίδεια (αν δεν το μάθαμε στο σχολείο) και οφείλουμε να σεβαστούμε την αλήθειά της σε αντίθεση με κάποιους που νομίζουν ότι βρίσκεται κάπου μεταξύ Κρήτης και Λιβύης ή μεταξύ Κύπρου και Συρίας.

Κοντά στους Παξούς λοιπόν, μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μακρύτερα από το πιο κοντινό θέατρο πολέμου, ναυάγησε ένα σκάφος άγνωστου νηολογίου και στοιχείων που μετέφερε ανεξακρίβωτο αριθμό μεταναστών, άγνωστης εθνικότητας που είχαν ξεκινήσει από ένα άγνωστο λιμάνι για έναν άγνωστο επίσης προορισμό.

Κάποιοι πνίγηκαν, κάποιοι διασώθηκαν, κάποιοι αγνοούνται με το ελληνικό κράτος για μια ακόμα φορά να δείχνει ότι δεν μπορεί να ελέγξει τα σύνορά του.

Αυτή η εντελώς παράλογη ιστορία που θα ήταν αδιανόητο να συμβεί ακόμα και ανοιχτά της Ακτής Ελεφαντοστού γιατί η τελευταία έχει ναυτική δύναμη στην υπηρεσία του κράτους της και όχι στρατιωτικά άοπλα κρουαζιερόπλοια στην υπηρεσία των δουλεμπόρων, των ΜΚΟ και των φίλων τους, συμβαίνει στις αρχές του 2020 σε μια ευρωπαϊκή (υποτίθεται) χώρα.

Στην Ελλάδα των τρύπιων συνόρων, των ΜΚΟ και των αλληλέγγυων, τη χώρα των επιδομάτων, ήδη οι δύστυχοι μετανάστες των Παξών βαφτίστηκαν πρόσφυγες από διάφορα κόμματα και ΜΜΕ και ελάχιστοι ασχολούνται με τα αυτονόητα ερωτήματα που προκύπτουν.

Όπως επίσης κανείς δεν ασχολείται με το πανηγύρι των επιδομάτων, την κατασπατάληση των πόρων του ασφαλιστικού συστήματος που δίνονται για να περιθάλψει η χώρα μας τη μισή υφήλιο και βάλε που φτάνει καθημερινά στα νησιά του Αιγαίου.

Καταντήσαμε η χώρα που μοιράζει επιδόματα, από το υστέρημα των ήδη εξαθλιωμένων της κατοίκων, η χώρα που δεν τιμωρεί πια την παραβατικότητα γιατί οι φυλακές της είναι ασφυκτικά γεμάτες.

Τα δις ισόβια ήδη μεταφράζονται σε 2-3 χρόνια στη φυλακή, εγκληματίες που συχνά δίνουν ψεύτικα στοιχεία, συλλαμβάνονται ακόμα και πάνω απο 200 φορές για να αφεθούν λίγη μόνο ώρα μετά ελεύθεροι ξανά.

Ουσιαστικά, ένα άλλοτε ανεξάρτητο και περήφανο κράτος, κατάντησε αποτυχημένο κράτος (failed state). Ένα κράτος που δεν μπορεί να προσφέρει στοιχειώδη ασφάλεια, υγεία, υπηρεσίες στους κατοίκους του, που συνεχίζουν να υπερφορολογούνται σα να απολαμβάνουν υπηρεσίες επιπέδου Σουηδίας ή Ελβετίας.

Να ενημερώσω εδώ τους φίλους μου Συριζαίους, άγαμες θυγατέρες και λοιπούς φιλεύσπλαχνους που σκούζουν με κροκοδείλια δάκρυα για τον πόνο των ανήλικων 30χρονων και βάλε προσφυγόπουλων ή των μεταναστών που κατακλύζουν τη χώρα πως αντί να ζητάνε να πληρώσουμε από τους φόρους μας οι υπόλοιποι το δυσβάσταχτο κόστος των επιδομάτων, της υγείας και της στέγασης των εκατοντάδων χιλιάδων νέων εποίκων, θα μπορούσαν να δώσουν πρώτα οι ίδιοι το καλό παράδειγμα.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα Airbnb τους δίνει τη δυνατότητα να αποδείξουν τα φιλάνθρωπα αισθήματά τους παραχωρώντας τους ένα κρεβάτι, βασικές παροχές και είδη προσωπικής περιποίησης για 2 εβδομάδες ή και περισσότερο.


Ο επόμενος/η που θα σκούξει δημόσια για τη δυστυχία των προσφυγόπουλων, ας αποδείξει ότι δεν είναι ένας άθλιος, ψεύτης και υποκριτής, ένας γιαλαντζί φιλάνθρωπος με τα λεφτά των φτωχών, κάνοντας το καθήκον του φιλοξενώντας τα προσφυγόπουλα που του αντιστοιχούν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail