Η Τουρκία σταμάτησε να πληρώνει τους μισθοφόρους στη Συρία για να τους αναγκάσει να πάνε στη Λιβύη

Freepen.gr - Η τουρκική κατοχή ασκεί πιέσεις στους τρομοκράτες και μισθοφόρους υπό τη διοίκησή της στην ύπαιθρο της Hasaka και της Raqqa προκειμένου να τους αναγκάσει να συμμετάσχουν στις ομάδες που έστειλε το καθεστώς του Ερντογάν στη Λιβύη για να πολεμήσουν εκεί, αναφέρει ο Hazem Sabbagh, ανταποκριτής του συριακού πρακτορείου SANA.

Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις περικόπτουν τους μισθούς των μισθοφόρων που αρνούνται να πολεμήσουν στη Λιβύη, εκτός από την υποχρεωτική στρατολόγηση ανθρώπων που κρατούνται αιχμάλωτοι σε φυλακές που ιδρύθηκαν από τις κατοχικές δυνάμεις και τους τρομοκράτες.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι όπως μετέδωσε το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αρκετοί μισθοφόροι πέρασαν μέσω Τρίπολης στην Ιταλία ως μετανάστες. Αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι αν πρόκειται για ισλαμιστές που έπιασαν κορόιδο τον Ερντογάν για να περάσουν στην Ευρώπη ή για σχέδιο του τελευταίου ο οποίος άλλωστε πρόσφατα προειδοποίησε την Ευρώπη για πιθανή τρομοκρατική απειλή αν δεν υλοποιηθεί στη Λιβύη η δική του λύση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail