Η Τουρκία στέλνει στρατεύματα στη Λιβύη και το Ορούτς Ρέις για έρευνες

Freepen.gr - Η Τουρκία στέλνει στρατεύματα στη Λιβύη για να διασφαλίσει τη σταθερότητα της κυβέρνησης που υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη στην Τρίπολη, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Άγκυρα έχει ήδη αναπτύξει δυνάμεις για να εκπαιδεύσει στρατεύματα πιστά στην κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας (GNA), στο πλαίσιο συμφωνίας συνεργασίας για την ασφάλεια μεταξύ των δύο χωρών.

Ανέφερε επίσης ότι, στο πλαίσιο συμφωνίας για τη ναυτιλία, δεν θα είναι πλέον δυνατό για άλλες χώρες να διεξάγουν έρευνες και γεωτρήσεις υδρογονανθράκων στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, χωρίς την έγκριση της Άγκυρας και της Τρίπολης και συμπλήρωσε πως «Εντός του 2020 επιταχύνουμε τις διαδικασίες και ξεκινάμε τις έρευνες και γεωτρήσεις στις περιοχές αυτές. Αφού παραχωρηθούν οικόπεδα και ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, το Ορούτς Ρέις θα πραγματοποιήσει εκεί σεισμικές έρευνες».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail