Σωστή η κίνηση του πρωθυπουργού: Κάλεσε για πρώτη φορά στο Μαξίμου εξέχοντα μέλη της Αρμενικής Κοινότητας

Freepen.gr - Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε την Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Μητροπολίτη Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος κύριο Κεγάμ Χατσεριάν, τον Πρόεδρο Παύλο Τσολακιάν, και μέλη του Εθνικού Κεντρικού Συμβουλίου της Αρμενικής Κοινότητας Ελλάδος.

Στη διάρκεια της συνάντησης υπογραμμίστηκαν οι μακραίωνοι και ιστορικοί δεσμοί μεταξύ Ελλήνων και Αρμενίων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήρε τη συνεισφορά και τη γόνιμη παρουσία της αρμενικής κοινότητας στην Ελλάδα και επιβεβαίωσε το αμείωτο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τη διατήρηση της πολιτιστικής της ταυτότητας.

«Είστε ο πρώτος Πρωθυπουργός μετά από 125 χρόνια που δέχεται την αρμενική κοινότητα επισήμως στο γραφείο του» ανέφερε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Εθνικού Κεντρικού Συμβουλίου της Αρμενικής Κοινότητας Παύλος Τσολακιάν.

Η κίνηση του πρωθυπουργού να καλέσει, και μάλιστα για πρώτη φορά, εξέχοντα μέλη της Αρμενικής Κοινότητας στην Ελλάδα, ήταν σωστή και θα καταστεί ακόμη καλύτερη αν το συνεχίσει σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας. Οι Αρμένιοι είναι ένα φιλικό έθνος με το οποίο μοιραζόμαστε κοινά βάσανα στην Ανατολία. Επιπλέον το Γερεβάν έχει δώσει έμφαση στην αμυντική του θωράκιση παραλαμβάνοντας σύγχρονα μαχητικά από τη Ρωσία. Δεν παύει να είναι ένας πονοκέφαλος στην πλάτη της Τουρκίας. 

Η στιγμή είναι κατάλληλη μετά τα γεγονότα της Λιβύης για τη χώρα μας να λάβει πρωτοβουλίες στην ευρύτερη γειτονιά μας και να ενώσει έθνη και λαούς με μεγάλη ιστορία στην περιοχή αλλά κοινό πρόβλημα / παρανομαστή, την Τουρκία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail