Το Υπ. Εξωτερικών έτρεξε να δηλώσει πίστη στις ΗΠΑ καταδικάζοντας τις επιθέσεις στο Ιράκ, αλλά κάτι ξέχασε

Freepen.gr - Η Ελλάδα παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία την κλιμάκωση της κατάστασης στο Ιράκ. Καταδικάζει τις επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών βάσεων στο Ιράκ, οι οποίες φιλοξενούν δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, στον οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα. Είναι άμεση η ανάγκη για αποκλιμάκωση, στη βάση του διαλόγου και του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να στηρίξει κάθε προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση.

Το παραπάνω είναι ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών. Υπήρχε άραγε κάποια ανωτέρα βία να τοποθετηθεί για τις επιθέσεις του Ιράν στο Ιράκ; Αυτές τις επιθέσεις με τους μηδέν και ογδόντα νεκρούς ταυτόχρονα. Ποιος ο λόγος να μπούμε στο κάδρο των κρατών κατά του Ιράν; 

Επίσης ο σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο δεν επιβάλλει να καταδικάσεις την εκτέλεση ενός κρατικού αξιωματούχου σε ξένη χώρα που ήταν προσκεκλημένος, από τρίτη χώρα; Ή συνηθίζονται τέτοιες επιχειρήσεις με drones; Φαίνεται το ξέχασε και για αυτό στις 3 Ιανουαρίου σε σχετική ανακοίνωση ζητούσε "ψυχραιμία και νηφαλιότητα".

Τώρα ως προς τις διεθνείς "δυνάμεις του συνασπισμού για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους" να μην το σχολιάσουμε καλύτερα. Όσοι παρακολουθούν τα δρώμενα στην περιοχή γνωρίζουν πολύ καλά πόσο...πολέμησε ο Συνασπισμός το ISIS.

Και όλα αυτά μετά από ένα μεγαλοπρεπές άδειασμα - προσβολή για τη Λιβυή του Ντόναλντ Τραμπ στον Ελληνα πρωθυπουργό μπροστά τις κάμερες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail