Οι Τούρκοι τα δις, εξαγγελίες για νέα κέντρα εμείς!


Από τα στοιχεία που σκόπιμα οι Τούρκοι αφήνουν να γίνονται γνωστά και τα αναπαράγουν διάφορες ΜΚΟ άγνωστης προέλευσης (Aegean Boat Report) ισχυρίζονται ότι από τις 5052 βάρκες που ξεκίνησαν για τα Ελληνικά νησιά, σταμάτησαν τις 3140 δηλ. περίπου το 60%. Το υπόλοιπο 40% (1912 βάρκες) καταφθάνει στα Ελληνικά νησιά.

Αναρωτιέται βέβαια κάποιος, είναι δυνατόν να έχουν ξεκινήσει τόσες χιλιάδες βάρκες από τις ακτές κουβαλώντας 168.510 (!!) ανθρώπους και να τους αντιλαμβάνονται μόνο αφού μπούν στην θάλασσα;

Όλες οι εικόνες που προβάλλονται είναι από την άφιξη τους στις Ελληνικές ακτές , ποτέ όμως κατά την αναχώρηση τους. Δεν είναι και τόσα πολλά τα σημεία επιβίβασης από την ξηρά που είναι απέναντι από τα Ελληνικά νησιά.

Είναι φυσικά ΑΔΥΝΑΤΟΝ να μεταφερθούν τόσοι πολλοί άνθρωποι χωρίς την ενεργή συμμετοχή του επίσημου τουρκικού κράτους.

Πολλές φορές κάνουν πως δεν ακούν τις κλήσεις του δικού μας λιμενικού, ενώ άλλες φορές βρίσκουν σαν δικαιολογία ότι έχουν πολλά χαλασμένα σκάφη!

Μέχρι και δώρο 6 ταχύπλοα κατάφεραν και πήραν από την Ε.Ε. για να τα χρησιμοποιήσει η Τουρκία στις επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών και προσφύγων.

Έτσι για να προβάλλουν το έργο τους χρησιμοποιούν τις ΜΚΟ με δημοσιοποίηση στοιχείων και φωτογραφιών που φαίνονται να είναι τραβηγμένες μέσα από τα σκάφη τους για να διαφημίζουν το πόσο καλά κάνουν την δουλειά τους.

Φέτος με αύξηση των αφίξεων κατά 88,5% (μόνο στα νησιά) σε σχέση με πέρσι, θα εκβιάζουν ακόμα περισσότερο για το πόσο απαραίτητη είναι η Τουρκία στο μεταναστευτικό για την Ευρώπη.

Έτσι ΚΑΙ παίρνουν το παραδάκι των 6 δις € από την Ε.Ε. ΚΑΙ αποσταθεροποιούν την Ελληνική κυβέρνηση και τα νησιά χρησιμοποιώντας την συμφωνία Ε.Ε - Τουρκίας κατά το δοκούν. Η Ελληνική Κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανα . ...καλωσορίζοντας τις καθημερινές αφίξεις, με μόνο προβληματισμό της που θα φτιαχτούν τα νέα κέντρα!

Όσο οι συμφωνίες γίνονται με έπαθλο τα μετρητά, τότε αυτός που τα παίρνει έχει κάθε λόγο να συντηρεί αυτήν την κατάσταση. Πόσο μάλλον περισσότερο οι Τούρκοι που έχουν συγκεκριμένη και σταθερή εξωτερική πολιτική .

Η συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας έληξε το τέλος του 2019. Είναι επιτακτική η ανάγκη αναθεώρησης της προς όφελος της Ελλάδας και κυρίως των νησιών γιατί τελικά ωφελημένοι ήταν οι Βορειοευρωπαίοι και οι Τούρκοι ενώ αντίθετα για την Ελλάδα είχε καταστροφικές συνέπειες.

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.