Έκλεισε το αεροδρόμιο της Τρίπολης μετά τους βομβαρδισμούς του Χαφτάρ

Freepen.gr - Αναστολή πτήσεων μέχρι νεωτέρας στο αεροδρόμιο Μίτιγκα, το μοναδικό που λειτουργούσε στην πρωτεύουσα της Τρίπολης της Λιβύης την Παρασκευή λόγω του βομβαρδισμού του από τις δυνάμεις του LNA, δήλωσε αξιωματούχος του αεροδρομίου.

Το κλείσιμο του αερολιμένα Μίτιγκα ήρθε την επομένη ημέρα αφού το κοινοβούλιο της Τουρκίας ψήφισε για να επιτρέψει την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη, ενισχύοντας τους φόβους για κλιμάκωση των συγκρούσεων στη χώρα της Βόρειας Αφρικής.

Το αεροδρόμιο Mitiga έχει επανειλημμένα κλείσει και ανοίξει τα τελευταία χρόνια εξαιτίας των κινδύνων λόγω βομβαρδισμών και αεροπορικών επιθέσεων.

Ο αερολιμένας άνοιξε ξανά στις 12 Δεκεμβρίου μετά από ένα κλείσιμο σχεδόν 3-1/2 μηνών. Οι πτήσεις είχαν στραφεί προς τη Misrata, περίπου 200 χιλιόμετρα (125 μίλια) στα ανατολικά της πρωτεύουσας.

Το κύριο αεροδρόμιο της Τρίπολης έκλεισε και καταστράφηκε εν μέρει σε προηγούμενο γύρο συγκρούσεων το 2014, όταν η Λιβύη χωρίστηκε σε αντίπαλες πολιτικές και στρατιωτικές συμμαχίες με έδρα την πρωτεύουσα και την ανατολή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail