Σφαλιάρα από Ε.Ε, στον Σάρατζ: Άκυρη η συμφωνία σας, παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών

Freepen.gr - Σήμερα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, μαζί με τον Ύπατο Εκπρόσωπο Josep Borrell, συναντήθηκαν με τον Fayez al-Sarraj, πρόεδρο του Συμβουλίου Προεδρίας της κυβέρνησης της εθνικής συμφωνίας του κράτους της Λιβύης, κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες.

Ο Πρόεδρος Michel εξέφρασε ανησυχίες για τις στρατιωτικές κλιμακώσεις στη Λιβύη ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στη κρίση της Λιβύης, αλλά ότι μόνο μια πολιτική διαδικασία μπορεί να φέρει πιο κοντά την ειρήνη και τη σταθερότητα. Ο Ύπατος Εκπρόσωπος Borrell επανέλαβε τη σημασία της δημιουργίας των κατάλληλων συνθηκών πριν από τα μελλοντικά βήματα.

Ο Πρόεδρος Michel ανέφερε πως το πρόσφατο μνημόνιο συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης σχετικά με την οριοθέτηση των θαλάσσιων δικαιοδοσιών στη Μεσόγειο Θάλασσα και εξέφρασε τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι το Μνημόνιο συμφωνίας παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών και δε συμμορφώνεται με το νόμο της Θάλασσα και δεν μπορεί να παράγει νομικές συνέπειες για τα τρίτα κράτη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail