Η Αγκυρα προσφέρει τουρκική υπηκοότητα για έξι μήνες μάχης στη Λιβύη και "παίζει" με τους μισθούς

Freepen.gr - Οι εξτρεμιστές της Συρίας μπορούν να λάβουν ως αντάλλαγμα την τουρκική ιθαγένεια για να πολεμήσουν στη Λιβύη, σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά. Η Ελίζαμπεθ Τσούρκοφ, ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Ερευνών Εξωτερικής Πολιτικής της Αμερικής, δήλωσε ότι «οι πηγές μου μέσα στις υποστηριζόμενες από την Τουρκία συριακές φράξιες μου λένε ότι σε αντάλλαγμα για να πολεμήσουν στη Λιβύη, τους υποσχέθηκαν την τουρκική ιθαγένεια μετά από έξι μήνες παρουσίας».

"Πολλοί διοικητές στις ομάδες αυτές έλαβαν τούρκικη υπηκοότητα και διαβατήρια τον περασμένο μήνα", δήλωσε η Τσούρκοβ με το Twitter.

Αναφερόμενη σε πηγή εντός της Ταξιαρχίας Σαμαρκάντ που υποστηρίχθηκε από την Άγκυρα, η Τσούρκοφ δήλωσε ότι η Τουρκία οδηγεί πολλούς Σύριους μαχητές να πολεμήσουν στη Λιβύη, εφαρμόζοντας μια πολιτική «πεινώντας σαν το σκυλί για να τον κάνεις να σε ακολουθήσει».

Συγκεκριμένα της μετέφερε ότι οι μισθοί των μαχητών στη Συρία είναι μόλις 50 δολάρια το μήνα, ενώ οι φερόμενοι μηνιαίοι μισθοί στη Λιβύη είναι 1.500 δολάρια.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail