Έκλεισε το αεροδρόμιο Μίτιγκα στην Τρίπολη υπό το φόβο των καταρρίψεων αεροσκαφών

Freepen.gr - Το διεθνές αεροδρόμιο Mitiga της λιβυκής πρωτεύουσας της Τρίπολης έκλεισε όλες οι πτήσεις έχουν μεταφερθεί στην πόλη της Misrata, δήλωσε η υπηρεσία Τύπου του αεροδρομίου καθώς ο Εθνικός Λιβυκός Στρατός ανακοίνωσε στις 22/1 ότι ενεργοποιεί τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην περιοχή συμπληρώνοντας πως αποτελεί στρατιωτικό αεροδρόμιο.

"Σας ενημερώνουμε για την αναστολή της εναέριας κυκλοφορίας μέχρι την περαιτέρω ειδοποίηση και τη μεταφορά πτήσεων προς το Διεθνές Αεροδρόμιο της Misrata, αρχής γενομένης από την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου", γράφει η υπηρεσία Τύπου σε μια σελίδα στο Facebook.

Το αεροδρόμιο αναστέλλει συχνά τη δραστηριότητά του εν μέσω της συνεχιζόμενης στρατιωτικής αντιπαράθεσης μεταξύ του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) και της αντίπαλης κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη.

Στις 9 Ιανουαρίου, ο LNA περιλάμβανε το αεροδρόμιο στη ζώνηαπαγόρευσης πτήσεων. Ωστόσο, το αεροδρόμιο άνοιξε ξανά μετά την ανακοίνωση της κατάπαυσης του πυρός τρεις ημέρες αργότερα. Μια ακόμα αναστολή έλαβε χώρα μετά την πυραυλική επίθεση την Τετάρτη, αλλά το αεροδρόμιο σύντομα ξανάνοιξε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail