Οι πρόθυμοι των Αθηνών στην αντεθνική πολιτική του βαθέως κράτους των ΗΠΑ

Η μειοδοτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια…
Υπό τον απόλυτο έλεγχο οι ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων και τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα…

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από την υπογραφή της διακυβερνητικής Συμφωνίας του αγωγού φυσικού αερίου East Med από τους Υπουργούς Ενέργειας της Ελλάδος, της Κύπρου και του Ισραήλ, με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Αναστασιάδη και του Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Στην τελετή υπογραφής, ο Έλληνας Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης είχε καλέσει και παρέστησαν και οι πρώην αντίστοιχοι υπουργοί προηγούμενων κυβερνήσεων, παραδεχόμενος και τη δική τους συμβολή στην προώθηση αυτού του έργου. Έτσι παραβρέθηκαν και ο κ. Γιάννης Μανιάτης (ΚΙΝΑΛ) και οι κύριοι Γιώργος Σταθάκης και Πάνος Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ).

Ωστόσο στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη γι΄ αυτό το ενεργειακό έργο.

Και στο σημείο αυτό, καλό θα ήταν αντί άλλων δικών μου λόγων, να σας παραθέσω ένα απόσπασμα από άρθρο του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου στις 5 Ιανουαρίου 2020 με τίτλο: «Κλάμα και οδυρμός μερικών “δικών” μας ερωτευμένων με την Τουρκία: Εναντίον του East Med»:


Ενοχλήθηκε και ο “πολίτης του κόσμου” κ. Αντώνιος Λιάκος…

«Ενοχλήθηκε και ο “πολίτης του κόσμου” κ. Αντώνιος Λιάκος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με την τοποθέτηση του εξευτέλισε και τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ήταν κινητήριος μοχλός της τριμερούς με το Ισραήλ και την Κύπρο για να φτάσουμε στην υπογραφή την επομένη της Πρωτοχρονιάς.

Φοβάται ο εν λόγω κύριος, που συμμάζεψε ο κ. Τσίπρας για να …ανασυγκροτήσει το μαγαζί, ότι η ημέρα της υπογραφής του αγωγού East Med θα αποδειχθεί μοιραία. Και σημειώνει: Πρέπει να απευχηθούμε την πραγματοποίησή του (εννοεί του αγωγού). Και γιατί ο κ. Λιάκος δεν τον θέλει τον αγωγό; Μα επειδή δεν συμμετέχει η κατοχική δύναμη Τουρκία. Ποιος έχασε τη ντροπή για να την βρει ο εν λόγω τύπος, ο οποίος ακούει τη λέξη Κύπρος και βγάζει …σπυράκια.

Και εδώ τίθεται το ερώτημα: Υπάρχει η παραμικρή περίπτωση η σημερινή Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν να σταματήσει να απειλεί και να προκαλεί και να γίνει μία κανονική χώρα; Την απάντηση μπορεί να δώσει ο καθένας στη βάση των γεγονότων και των δεδομένων που έχουμε ενώπιον μας. Η κατοχική δύναμη, με δική της απόφαση και ευθύνη, έχει ανοικτά πολεμικά μέτωπα στο Κουρδιστάν, στη Συρία, στο Ιράκ (όπου και εκεί διατηρεί στρατεύματα κατοχής) και την Πέμπτη αποφάσισε να αναμειχθεί στρατιωτικά και στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης. Η Τουρκία ασκεί μία εξαιρετικά επικίνδυνη πολιτική χωρίς να υπολογίζει κανένα…».

Τι αντιλαμβάνεται λοιπόν εδώ ο κάθε αναγνώστης, πέραν των σχολίων του κ. Μιχάλη Ιγνατίου που θεωρεί πως αγγίζουν την προδοσία κατά της Πατρίδος από ένα μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ;

Αντιλαμβάνεστε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ αυτήν την στιγμή, γίνεται το έλα και να δεις. Αφού έχουν διαχωριστεί σε διάφορες φράξιες αναρχοαυτόνομων διεθνιστών και οι πιο εγκρατείς παρακαλάνε να βάλλει ο Θεός το χέρι Του (παρότι οι περισσότεροι στο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύουν σε Θεό).

Άντε γεια από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο…

Αλλά τα πράγματα είναι ακόμη πιο σοβαρά. Διαβάστε παρακάτω ένα πολιτικό ρεπορτάζ από την διαδικτυακή πλατφόρμα InStaNews.gr με τίτλο: «Άντε γεια από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο – Κάτι τρέχει στο ΣΥΡΙΖΑ» και θα καταλάβετε. Ένα ρεπορτάζ που όσο ψάξαμε δεν βρήκαμε διάψευση:

«Ο Σύριζα προσπαθεί ακόμα να βρει τα πατήματα του στη νέα εποχή, καθώς οι δυσκολίες όπως αναμενόταν είναι μεγάλες. Λάδι στη φωτιά της αναταραχής ρίχνουν και οι ενέργειες στελεχών του κινήματος. Τελευταία και πιο χαρακτηριστική η κίνηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου μετά τον καυγά του με τον Νίκο Παππά. Ο “Βηματοδότης” μετέφερε το παρασκήνιο της εκρηκτικής συνεδρίασης του Σύριζα:

Ο “Ηρακλής”, το νομοσχέδιο δηλαδή για τα “κόκκινα” δάνεια που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή, δίχασε στην κυριολεξία τον ΣΥΡΙΖΑ και έφερε σχεδόν στα χέρια τον Ευκλείδη Τσακαλώτο με τον Νίκο Παππά.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστήριζε ότι το νομοσχέδιο στηρίζεται σε ιταλικό μοντέλο που εκείνος επεξεργάστηκε και ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη το βρήκε έτοιμο και το κατέθεσε στη Βουλή…

Βάσει αυτού υποστήριζε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να ψηφίσει το νομοσχέδιο γιατί κατ’ αυτόν ήταν δικό του. Έλα όμως, που ο Νίκος Παππάς εξεμάνη και άρχισε να διακινεί σε διάφορους ότι θα ακολουθήσει κύμα πλειστηριασμών (και στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ αυτό θα συνέβαινε) ικανό να κλονίσει την κυβέρνηση…

Τελικώς πέρασε του Παππά, καθότι ο Αλέξης Τσίπρας τούτο τον καιρό είναι έξω από τα νερά του. Κοινώς δεν ελέγχει το “μαγαζί”. Έτσι αποφάσισαν να καταψηφίσουν τον “Ηρακλή”. Ζήτησαν από τον κ. Τσακαλώτο να υπερασπιστεί στη Βουλή την απόφαση του κόμματος και εκείνος τους απάντησε ότι “άντε γεια”, ότι θα πάει διακοπές. Οπότε μπορείτε να αντιληφθείτε σε τι κατάσταση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ τούτη την εποχή».


Η μειοδοτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια…

Αυτός λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ που σπαράσσεται από εσωκομματικές αντιπαραθέσεις εξέφρασε την ανησυχία του για τη μη κοινή συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, θεωρώντας ότι δεν έγινε σωστή προετοιμασία από την πλευρά της ελληνικής κυβερνήσεως.

Ενώ όπως δήλωσε η “Κουμουνδούρου”, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προετοιμαστεί καταλλήλως για το ταξίδι του τότε Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και γι΄ αυτό είχε γίνει συνέντευξη Τύπου των δυο ηγετών στις 13 Οκτωβρίου 2017.

Στη συνάντηση του πρώην σκληρού αντιαμερικανού Αλέξη Τσίπρα με τον Ντόναλντ Τραμπ. Σε μια συνάντηση απόλυτα φιλική, που δεν θύμιζε σε τίποτε τους παλαιούς τσαμπουκάδες Τσίπρα για τους “φονιάδες των λαών”. Και βέβαια μετά από αυτήν την συνάντηση Κορυφής και όπου ο Αμερικανός Πρόεδρος νουθέτησε τον “μικρό επαναστάτη”, ο ΥΠΕΞ μας Νίκος Κοτζιάς επισκέφτηκε στις 24 Οκτωβρίου 2017 την Άγκυρα σε συνάντηση με τον ομόλογό του Τούρκο υπουργό Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Μια μυστήρια – τουλάχιστον – συνάντηση αμέσως μετά τη συνάντηση Τραμπ – Τσίπρα. Άραγε τι “γράμμα” μετέφερε ο κ. Κοτζιάς στον κ. Τσαβούσογλου; Και ήταν αυτό (το γράμμα) επ΄ ωφελεία των ελληνικών συμφερόντων;

Όταν δυο μήνες μετά (Δεκέμβριο 2017), όλως τυχαία, ο Τούρκος Σουλτάνος Ρ. Τ. Ερντογάν “περιόδευσε” ως ηγεμόνας με τις ευλογίες του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά την Θράκη μας και μιλώντας στα μουσουλμανικά πλήθη της μειονότητας, τους είπε πως πάντοτε τους νοιάζεται η “μητέρα πατρίδα”, αποκαλώντας τους Τούρκους.

Όταν λίγους μήνες μετά το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (Γαβρόγλου) προχώρησε στην καρατόμηση των νόμιμων Μουφτήδων της Κομοτημής και της Ξάνθης και τοποθετώντας Τοποτηρητές Μουφτήδες, που ήταν και η πάγια επιθυμία του Τούρκου Σουλτάνου Ρ. Τ. Ερντογάν.

Όταν στον ίδιο χρόνο (2018) συνομολογήθηκε με τα Σκόπια η μετονομασία τους σε “Βόρεια Μακεδονία”; Με ταυτόχρονη παραχώρηση και της εθνότητας και της γλώσσας;

Όταν οι του ΣΥΡΙΖΑ πάντα πίστευαν πως δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα και οι οποίοι ποτέ δεν εφάρμοσαν τη Συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για τις ροές μεταναστών από τη Μικρά Ασία στα νησιά μας του ΒΑ Αιγαίου και των Δωδεκανήσων.

Παρεμπιπτόντως, στη Σάμο γίνεται αυτές τις ημέρες ένας κακός χαμός με συνεχείς διαδηλώσεις για την αποσυμφόρηση του νησιού. Αφού ασφυκτιούν από χιλιάδες παράνομους μετανάστες που κατά εκατοντάδες φτάνουν στο νησί. Και η πρόβλεψη για το 2020 είναι πως οι ροές θα αγγίξουν στα νησιά μας τις 250 χιλιάδες. Μια εφιαλτική πρόβλεψη. Ο ίδιος κακός χαμός γίνεται και στη Μυτιλήνη με τα εκεί νοσοκομεία να είναι πλήρη από παράνομους μετανάστες και οι Έλληνες ασθενείς να είναι ως επί τω πλείστον αβοήθητοι της κρατικής μέριμνας.


Υπό τον απόλυτο έλεγχο οι ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων και τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα…

Αλλά θα μου επιτρέψετε να γυρίσω στο άρθρο του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου, ο οποίος στο τέλος παραθέτει ένα υστερόγραφο:

«Έστησαν μηχανισμό με έδρα την Αθήνα στον οποίο συμμετέχουν γνωστοί δημοσιογράφοι από την εποχή του φιλοτουρκικού σχεδίου Ανάν. Γράφουν ένα σωρό βλακείες και ανοησίες, οι οποίες αναπαράγονται από ΜΜΕ της Λευκωσίας με φράσεις ότι “ο έγκυρος δημοσιογράφος έγραψε” κ.λπ. Είναι τόσοι αστείοι και ταυτόχρονα τόσο χαζοί. Φτάνουν στο σημείο να υποστηρίζουν ότι η Λευκωσία δεν ενημερώνει την Αθήνα για κρίσιμες αποφάσεις. Και όταν αποδεικνύεται το ψέμα τους γίνονται πιο επιθετικοί. Αλλά φταίει και το Μαξίμου, και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών που επιτρέπει να διακινούνται τα ψέματα. Θα επανέλθουμε φυσικά.».

Θυμηθείτε τώρα φίλοι μου, ένα μικρό απόσπασμα από το προ ημερών άρθρο μου:
ΣΥΓΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΑΣΟΚ” για το τι ακριβώς έλεγε ένα “πληροφοριακό” (μέρος) των Μυστικών Υπηρεσιών μας κατά τον Νοέμβριο 1995 και στο οποίο αποκαλύπτονται φρικαλέα στοιχεία, για τα οποία αν η τότε κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου - Κώστα Σημίτη είχε επιδείξει την ανάλογη ευαισθησία που υπέδειξαν οι Υπηρεσίες μας στην συλλογή αυτών των πληροφοριών, σήμερα δεν θα βρισκόταν η Ελλάς σε τόσο δυσχερή θέση έναντι της Τουρκίας του Ρ. Τ. Ερντογάν: 

«Για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων έχουν θέσει υπό απόλυτο έλεγχο την ηγεσία των πολιτικών κομμάτων, τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα, τα οποία χρηματοδοτούνται από τα ανωτέρω ανθελληνικά κέντρα, με σκοπό να αρθρογραφούν εναντίον των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ (σ.σ. τρανταχτά παραδείγματα ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Αλέξης Τσίπρας), για να δίνονται ερείσματα σε αυτούς τους κύκλους ώστε να πολεμάνε τη χώρα μας.

Η κοινή γνώμη έχει υποστεί εθνική αποτοξίνωση και δεν πρόκειται να αντιδράσει στα τεκταινόμενα (σ.σ. γι΄ αυτό “βιάσθηκε” οικονομικά με τα Μνημόνια για να εξαλείψουν την όποια περίπτωση ελάχιστης αντίδρασης).

Αντίθετοι με τα τεκταινόμενα σε βάρος της Ελλάδος είναι μια μερίδα του Αμερικανικού Πενταγώνου και της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Πενταγώνου (D.I.A) συνεπικουρούμενοι από το ελληνικό λόμπι των ΗΠΑ, της Ευρώπης και ορισμένους άλλους κύκλους.

Όμως αυτό το κανάλι θεωρείται ανίσχυρο, δεδομένου ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν κάποιο χώρο στο εσωτερικό της Ελλάδος, αφού όλα είναι ελεγχόμενα από το ανθελληνικό κέντρο…».

Οψόμεθα…
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail