«Δεν ξέρουμε αν ζούμε στην Ελλάδα ή στην Αλβανία; Όλες οι πινακίδες είναι στα ελληνικά»

Στα νότια της Αλβανίας, στα χωριά κοντά στα ελληνικά σύνορα, παρατηρήσαμε ότι όλες οι οδικές πινακίδες είναι γραμμένες στα ελληνικά, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.


Αυτό το σκάνδαλο έχει παρουσιαστεί εδώ και καιρό, αλλά κανείς από το αλβανικό κράτος δεν τολμά να υψώσει τη φωνή του για να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Μία τέτοια περίπτωση έφθασε πρόσφατα στο γραφείο σύνταξης του JOQ ALBANIA.

Ένας πολίτης κατήγγειλε ότι οι οδικές πινακίδες στο χωριό Γλύνα του Αργυρόκαστρου είναι εξ ολοκλήρου στα ελληνικά. Τα αλβανικά έχουν χαθεί, χάνοντας έτσι ένα μέρος του πολιτισμού της χώρας…

Ο πολίτης αναφέρει ότι οι οδικές πινακίδες στη νότια Αλβανία και κυρίως στα χωριά του Αργυρόκαστρου δεν χρησιμοποιούν καθόλου την αλβανική γλώσσα,δίνοντας την εντύπωση ότι ζούμε στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα σημειώνει ότι κάτω από τους Αγίους Σαράντα το φαινόμενο αυτό είναι συνηθισμένο «σαν να μην είμαστε πια στην Αλβανία, αλλά νομίζουμε ότι είμαστε στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.

joq-albania.com
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.