Ο Ερντογάν θα ζητήσει από τον Πούτιν να «μοιραστούν» τη Λιβύη – Τουρκορωσική λίμνη η Μεσόγειος

Η Τουρκία θα ζητήσει από τη Ρωσία, δηλαδή ο Ερντογάν σήμερα από τον Πούτιν, μια «ειρήνευση» στη Λιβύη κατά το πρότυπο της Συμφωνίας της Αστάνα για τη Συρία.

Αρθρογράφος, Συγγραφέας

Αυτό σημαίνει ότι, όπως στη Συρία η Τουρκία επιχειρεί να εγκαθιδρύσει ψευδοκράτος στα βόρεια και βορειοδυτικά της χώρας, βάσει τη Συμφωνίας της Αστάνα, το ίδιο θέλει να κάνει και στη Λιβύη (έχω προειδοποιήσει σχετικά με άρθρο μου στις 22 Δεκεμβρίου 2019 στη «Νέα Σελίδα» για τουρκικό ψευδοκράτος στη Δυτ. Λιβύη).

Θέλει μεγάλη προσοχή, διότι ο Ερντογάν βλέποντας ότι δεν του «βγαίνει» μια εκστρατεία στη Λιβύη, θα επιχειρήσει να το παίξει «ειρηνευτική δύναμη», όπως κάνει στην Ιντλίμπ και στη βόρεια Συρία.

Εάν μας κατσικωθεί ο Ερντογάν στη Δυτ. Λιβύη θα ελέγχει τις μεταναστευτικές ροές προς Ιταλία (όπως τώρα ελέγχει τις ροές μέσω Αιγαίου) και θα επιχειρήσει να εμποδίσει τις έρευνες φυσικού αερίου νοτιοδυτικά της Κρήτης, όπως ακριβώς κάνει ήδη στην Κύπρο.

Παράλληλα, εκτός από τη δική του νεο-οθωμανική ηγεμονία, «δίνει» μέρος της Λιβύης και στη Ρωσία, η οποία έτσι θα αποκτήσει και δεύτερο προγεφύρωμα στη Μεσόγειο μετά τη Συρία.

Με αυτό το σχέδιο Ρωσία και Τουρκία «μπλοκάρουν» όλα τα κοιτάσματα της νοτιοανατολικής Μεσογείου και κρατούν σε ολοκληρωτική ομηρεία την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

Τα αραβικά έθνη τίθενται σε οθωμανική πολιορκία με στόχο σε επόμενη φάση την πλήρη υποταγή τους. Η αραβική ελευθερία θα χαθεί.

Ελλάδα, Αίγυπτος και Ισραήλ οφείλουν να εμποδίσουν με κάθε τρόπο αυτό το σχέδιο.

Το βαθύ αμερικανικό κράτος επίσης οφείλει να ταχθεί απέναντι στο σχέδιο Ερντογάν – Πούτιν για μετατροπή της Μεσογείου σε τουρκορωσική λίμνη.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.