Ο Πούτιν καθορίζει την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας λέει ο άνθρωπος που διεκδικεί ελληνικά νησιά

Freepen.gr - Ο αρχηγός του κύριου αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) δήλωσε ότι η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας καθορίζεται από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, επικρίνοντας τις ενέργειες της τουρκικής κυβέρνησης στη Συρία και τη Λιβύη.

"Εμείς συμβουλεύσαμε την κυβέρνηση να γίνει ειρηνοποιός στη Λιβύη, καθώς έχουμε ιστορικό δεσμό με τον λαό της, αλλά η κυβέρνηση δήλωσε ότι ασχολείται μόνο με την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση. Τότε ο Πούτιν τους προσκάλεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και κάθισαν με τον Χάφταρ ", δήλωσε ο Κέμαλ Κιλιτσντάρογλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην έδρα του κόμματος στην Άγκυρα.

"Κάποτε είχαμε προτείνει μια περιφερειακή διάσκεψη για ετην ιρήνη στη Συρία", συνέχισε ο Κιλιτσντάρογλου, "αλλά το απέρριψαν. Αλλά αργότερα, είχαν τις συναντήσεις της Αστάνα [για τη Συρία] κατόπιν αιτήματος του Ρώσου Πούτιν". "Είπαμε στην κυβέρνηση να έρθει σε επαφή με τη Συρία. Δεν μας άκουσαν. Είπαν ότι ο Assad της Συρίας είναι τρομοκράτης", δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου. "Εντούτοις, η Ρωσία έχει πάρει τον έλεγχο, και η Τουρκία και η Συρία βρίσκονται στο ίδιο τραπέζι. Ποιος καθοδηγεί την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας; Ο Πούτιν είναι".

O Κέμαλ Κιλιτσντάρογλου είναι ο άνθρωπος που κατά καιρούς πατάει την κοιλιά του και θέτει θέματα κυριαρχίας ελληνικών νησιών στο Αιγαίο. Άλλοτε έχει μιλήσει για 16 νησιά και άλλοτε για... 156 νησιά και βραχονησίδες.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail