Και πάλι το ΚΚΕ τα λέει όπως είναι: Αυτοί που διέλυσαν τη Λιβύη, τώρα πάνε σε Διάσκεψη

Η διεθνής διάσκεψη για τη Λιβύη, στο Βερολίνο, που μοναδικό στόχο έχει να καθοριστεί απ’ τους ιμπεριαλιστές το μέλλον αυτής της χώρας, με βάση τα δικά τους συμφέροντα κι αφού πρώτα την κατέστρεψαν και τη διαμέλισαν, δεν είναι μια διαδικασία επωφελής για το Λιβυκό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής.

Είναι ενδεικτικό ότι στη διάσκεψη αυτή συμμετέχουν ΝΑΤΟϊκές κι άλλες δυνάμεις, που ευθύνονται για την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη, τους βομβαρδισμούς και τη διάλυση της χώρας και που σήμερα ανταγωνίζονται και διαπραγματεύονται για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών. Οι δυνάμεις αυτές τάσσονται είτε με την “κυβέρνηση της Τρίπολης” είτε με τον Στρατηγό Χαφτάρ είτε παζαρεύουν και με τους δύο ταυτόχρονα.

Η “ιμπεριαλιστική ειρήνη”, που συζητούν, δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί προς όφελος των λαών.

Όσον αφορά τη συζήτηση και την αντιπαράθεση για τη συμμετοχή της Ελλάδας ή μη στη διάσκεψη, αποκαλύπτεται:

Πρώτον, ο υπερφίαλος και αβάσιμος ισχυρισμός της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, περί δήθεν “διεθνούς απομόνωσης της Τουρκίας”, τη στιγμή που η Τουρκία διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στις εξελίξεις, στο πλαίσιο των σχεδιασμών των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, οι οποίοι τουλάχιστον ανέχθηκαν την υπογραφή των απαράδεκτων συμφωνιών της με την κυβέρνηση Σάρατζ για τον καθορισμό θαλασσίων ζωνών.

Δεύτερον, αποκαλύπτεται η βαθιά συμφωνία όλων των άλλων κομμάτων, που διεκδικούν τη συμμετοχή της Ελλάδας σ’ αυτή τη διεθνή διάσκεψη, με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή, αφού άλλωστε αυτό είναι αποκλειστικά και το αντικείμενο της διάσκεψης.
Αυτή η περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας, που είναι κοινός τόπος όλων των άλλων πολιτικών δυνάμεων, υπηρετεί μόνο τη συμμετοχή τμημάτων του ελληνικού κεφαλαίου στη μοιρασιά της λείας και δεν προσφέρει κανένα όφελος για την ειρήνη και την ασφάλεια των λαών, αλλά και για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail