Δίλημμα, Εκβιασμός ή Τελεσίγραφο;

«Εάν ο ΠΑΟΚ δε δικαιωθεί, εγώ δεν μπορώ να συνευρίσκομαι στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ΄ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου,» είπε ο ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης. Που τον είδε τον εκβιασμό ο κ. Πέτσας; 

Του Δημήτρη Γιαννόπουλου

Εδώ γίνεται μια πολύ συγκεκριμένη καταγγελία πως παράγοντες της ΝΔ, «βάλλουν καθ υπόδειξιν τρίτων εναντίον του ελληνικού ποδοσφαίρου» σε μια υπόθεση που θυμίζει παραμονές του Εμφυλίου στη Γιουγκοσλαβία 1991-92. Στα παρασκήνια υπήρχε και τότε ένας εκβιασμός από «τρίτους» εναντίον των Σέρβων. 

Σήμερα ποιός είναι ο πραγματικός εκβιασμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη που τάχα μου «δεν εκβιάζεται» για χάριν του ποδοσφαίρου από τον πρώην αρχηγό της Εθνικής Ομάδας του 2004; Δεν έχετε παρά να διαβάσετε τον «οκτάστηλο» τίτλο της σημερινής ΕΣΤΙΑΣ: «Συνθηκολόγησης ή ένοπλη σύρραξις!» Προσέξτε: όχι «υποχώρησις», όχι συμβιβασμός, όχι «απεμπόληση κυριαρχίας», αλλά ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗ (Capitulation) χωρίς πόλεμο αλλά υπό την απειλή πολέμου. 

«Το επονείδιστο δίλημμα που θέτει ωμά η Άγκυρα στην πατρίδα μας» προσθέτει η Εστία. Αυτό το «δίλημμα» στη γλώσσα του Ιωάννη Μεταξά ονομάζεται ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ κύριε Μητσοτάκη, κύριε Πέτσα, κύριε Τσούκαλη και κύριε Ροζάκη! Ναι ή Όχι; Και καταλήγει το κύριο άρθρο της ΕΣΤΙΑΣ: 

«Οι Τούρκοι θέλουν σύρραξη, αρκεί να μην κατηγορηθούν ότι ήρξαντο πρώτοι χειρών αδίκων. Το μήνυμα το «πέρασε» στην κλειστή συνάντηση του ΕΛΙΑΜΕΠ ο Τούρκος πρέσβυς στην Αθήνα». Από που κι ως που μια σφηκοφωλιά ανθελλήνων, όπως το ΕΛΙΑΜΕΠ, έχει κλειστή συνάντηση με Τούρκο πρέσβυ για να «περάσει» αυτή η κομπανία στη συνέχεια το μήνυμα του τελεσιγράφου της Τουρκίας στον Πρωθυπουργό! 

Και αντί να απελαθεί κακήν κακώς από την Ελλάδα ο εν λόγω πρέσβυς για παραβίαση διπλωματικού πρωτοκόλλου, η ελληνόφωνη κυβέρνηση του Μεγάρου Μαξίμου διέγραψε τον Ζαγοράκη ο οποίος κατήγγειλε περίπου το ίδιο που έκανε το ΕΛΙΑΜΕΠ «καθ’ υπόδειξιν τρίτων». 

Ούτε το τελεσίγραφο, ούτε ο ποδοσφαιρικός αντιπερισπασμός δε θα περάσει έτσι. Και χωρίς τον Μεταξά οι Έλληνες λένε πάλι ΟΧΙ. Και σ’ ανώτερα κύριοι του ΕΛΙΑΜΕΠ, του χρόνου με τον ίδιο τον Ερντογάν!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail