Οι Ελληνες είμαστε το ζωντανό παράδειγμα ότι η νίκη δεν είναι θέμα αριθμού ή μεγέθους

vlad_ropotica / pixabay
Υπήρξαν πέντε Αθηναίοι στρατηγοί που πίστεψαν ότι οι Αθηναίοι δεν είχαν ελπίδα στο Μαραθώνα απέναντι στους Πέρσες όμως στην ιστορία έμειναν ο Μιλτιάδης και ο Καλλίμαχος. Αυτοί που δε φοβήθηκαν το μέγεθος του αντιπάλου, ήξεραν ότι οι Πέρσες μπορούσαν να επιστρέψουν στο σπίτι τους αλλά οι ίδιοι αν έχαναν το δικό τους σπίτι, δε θα είχαν πουθενά αλλού να πάνε.

Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης δεν σκέφτηκε το λαμπρό μέλλον που είχε στην αυλή του Τσάρου. Τα θυσίασε όλα για ένα έθνος που δεν υπήρχε καμία εγγύηση ότι ήταν έτοιμο να επαναστατήσει. Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στη διαρκή υποχωρητική εξωτερική ελληνική πολιτική από το 1922 και μετά και στην αποφυγή ενεργειών βασισμένων στο θυμικό.

Όταν θυσιάζεις κομμάτια του σπιτιού σου είναι θέμα χρόνου να μείνεις χωρίς σπίτι. Το μέγεθος και η διαφορά των αριθμών δεν είναι ο καθοριστικός παράγοντας για τη νίκη, είμαστε το ζωντανό παράδειγμα.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail