Πώς να μην προκαλεί η Τουρκία μετά τη δήλωση Παναγιωτόπουλου περί κόκκινων γραμμών με τα ΕΑΝ και το ΑΚΟΜΗ;

Freepen.gr - Διαβάζουμε στα ΜΜΕ μια περίεργη αποστροφή δήλωσης του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου από την Κοζάνη όπου βρίσκεται και απαντώντας ουσιαστικά στην δήλωση του Τούρκου ομολόγου του που έθεσε θέμα αποστρατικοποίησης Ελληνικών νησιών.

Δήλωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σύμφωνα με τα ΜΜΕ πως «ό,τι απειλείται δεν αποστρατικοποιείται, η Ελλάδα δεν προκαλεί, δεν θίγει κυριαρχικά δικαιώματα άλλων, αλλά δεν της αρέσει να προκαλείται και να προσβάλλονται τα δικά της δίκαια» και συμπλήρωσε πως «εάν χρειαστεί θα απαντήσουμε, εάν κρίνουμε ότι έχουν ξεπεραστεί οι κόκκινες γραμμές πράγμα που σημαίνει ότι εξετάζουμε όλα τα σενάρια ακόμη και αυτό της στρατιωτικής εμπλοκής». 

Σε ερώτηση που του έγινε διευκρίνισε ότι «η εντολή στρατιωτικής απάντησης η εμπλοκής θα είναι του πρωθυπουργού και εάν δεν μπορεί ο ίδιος θα είναι της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου 'Αμυνας. Όλα αυτά είναι ανοικτά αλλά εύχομαι να μην έρθει αυτή ποτέ αυτή η ώρα και η προσπάθειά μας για ισχυρές ένοπλες δυνάμεις εκεί κατατεινει, ώστε να μην υπάρξει η στιγμή που θα μπορέσει να συμβεί ένα τέτοιο γεγονός».

Δύο παρατηρήσεις επισημάνσεις:

Α. ΕΑΝ...χρειαστεί, ΕΑΝ...κρινούμε ότι έχουν ξεπεραστεί οι κόκκινες εξετάζουμε ακόμη και την στρατιωτική εμπλοκή, δηλαδή μπορεί να ξεπεραστούν οι κόκκινες γραμμές, πχ να έρθει το Γιαβούζ νότια της Κρήτης, αλλά η κυβέρνηση να κρίνει διαφορετικά ή μπορεί να κρίνει το αυτονόητο αλλά να αντιδράσει με κάποιον άλλο τρόπο.

Το γιατί τα ΜΜΕ απομονώνουν και παρουσιάζουν με εντελώς διαφορετικό τρόπο την ξερή πραγματικότητα των δηλώσεων Παναγιωτόπουλου, αρχίζει πια να μη μας ξενίζει.

Β. Τι εννοεί ο υπουργός όταν λέει ότι θα δώσει ο ίδιος εντολή εμπλοκής αν δεν μπορεί ο πρωθυπουργός; Πού θα είναι και δε θα μπορεί;

Μετά από όλα αυτά και τα τόσα ΑΝ, ποιο το νόημα των εξοπλισμών και της παραγγελίας πανάκριβων όπλων τα οποία μάλιστα στην καλύτερη περίπτωση θα είναι διαθέσιμα μετά από αρκετά χρόνια;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail