Πραγματοποιήθηκε ο πρώτος γύρος με Ιταλία για την ΑΟΖ, έρχονται οι Αιγύπτιοι τις επόμενες ημέρες

Συνέντευξη στην εφημερίδα Καθημερινή και τον δημοσιογράφο Βασίλη Νέδο έδωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Ερωτηθείς για την πιθανότητα οριοθέτησης ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ιταλία ανέφερε ότι ήδη διεξήχθη ο πρώτος γύρος με την Ιταλία στη Ρώμη ενώ αναμένεται τεχνικό κλιμάκιο από το Κάιρο τις επόμενες ημέρες.

Το αν η κατακλείδα του αποτελεί ευχή ή εδράζεται σε ορισμένα δεδομένα, απομένει να φανεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εκτιμάτε ότι υπάρχουν πιθανότητες οριοθέτησης ΑΟΖ με χώρες όπως η Ιταλία και η Αίγυπτος, με τις οποίες πραγματοποιούνται σχετικές επαφές για αρκετά χρόνια;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Έπειτα από επαφές με τους ομολόγους μου των χωρών που αναφέρετε, τους κ. Ντι Μάιο και Σούκρι, συμφωνήσαμε να πιάσουμε εκ νέου το νήμα των σχετικών διαπραγματεύσεων. Ήδη, όπως γνωρίζετε, διεξήχθη ο πρώτος γύρος με την Ιταλία στη Ρώμη. Αντίστοιχες συνομιλίες μεταξύ τεχνικών κλιμακίων θα επαναληφθούν και με την Αίγυπτο, τις αμέσως επόμενες ημέρες στην Αθήνα. Οι συνομιλίες αυτές διεξάγονται σε μια συγκυρία ευνοϊκή, με χώρες φιλικές που επιθυμούν, όπως και εμείς, μια εγκάρδια συνεννόηση. Επιπλέον, όλες οι πλευρές αναγνωρίζουν τα απτά οφέλη που θα προκύψουν από την επίτευξη σχετικών συμφωνιών οριοθέτησης. Εργαζόμαστε λοιπόν προς την κατεύθυνση αυτή και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, καθώς πάγια θέση μας είναι η επιδίωξη ανάλογων συμφωνιών με όλες τις χώρες της περιοχής μας, πάντοτε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Απαντώντας λοιπόν στην ερώτησή σας, σαφώς υπάρχουν πιθανότητες οριοθέτησης με τις χώρες αυτές.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail