Λέτε "να πείτε την αλήθεια στους Ελληνες". Ποιος να την πει και ποιοι θα την πιστέψουν;

Comfreak / pixabay
Διαβάζω τελευταία σοβαρές τοποθετήσεις είτε δημοσιογράφων είτε αξιωματικών ε.α. που ζητούν να ειπωθεί η αλήθεια στους Ελληνες. Ωστόσο παρά την πολύ καλή αρθρογραφική προσπάθεια, ο όλος σκοπός, δυστυχώς, είναι αδύναμος.

Του Στρατή Μαζίδη

Καταρχήν ποιοι θα πουν την αλήθεια στους Ελληνες; Οι πολιτικοί; Αυτοί έχουν πολλές αλήθειες κάθε φορά και παρουσιάζουν όποια τους εξυπηρετεί. Μήπως θα την πουν τα ΜΜΕ; Αυτά που σε κάθε θέμα χωρίζονται στα δύο βλέποντας τα ακριβώς αντίθετα πράγματα; Ποιος λοιπόν θα πει την όποια αλήθεια;

Και ποια είναι η αλήθεια; Ότι βρισκόμαστε στην κρισιμότερη στιγμή της νεοελληνικής ιστορίας κινδυνεύοντας με εδαφικό ακρωτηριασμό και σταδιακή εξαφάνιση ενώ στο ενδιάμεσο αλλάζει η πληθυσμιακή σύνθεση της χώρας; 

Ε και; Τους νοιάζει νομίζετε; Δίνοντας ένα ποσοστό όπου μαζί ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ άθροισαν κοντά στο 80%, δεν τους ενδιαφέρει. Όσοι προβληματίζονται και βασανίζουν την ψήφο τους, βλέπουν τα κόμματα που επιλέγουν να μένουν σταθερά εκτός Βουλής και πολύ χαμηλά. Στους Ελληνες άλλωστε ποτέ δεν άρεσε η αλήθεια. Αν την επιθυμούσαν, θα έπρατταν διαφορετικά κάθε φορά που εκαλούντο να προσέλθουν στην κάλπη. Ίσως δραστηριοποιηθούν όταν οι καπνοί της φωτιάς αρχίσουν να εισχωρούν στον προσωπικό ιδεατό κόσμο του καθενός.

Αρέσκονταν περισσότερο σε ψεύτικες αλήθειες, αρκεί να είναι βολικές. Μαθημένοι γαρ από τα αρχαία χρόνια να μπλέκουν σε δύσκολες καταστάσεις αναμένοντας τον από μηχανής θεό. Οι σύγχρονοι Ιερεμίες δεν εισακούονται. Δε λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. Ξεστομίζουν ή αποτυπώνουν άβολες αλήθειες, δείχνουν προς δύσβατες κατευθύνσεις, παρακινούν προς ανηφορικές πορείες.

Είναι λυπηρό να ζεις ιστορικές στιγμές για τις οποίες δε θα αισθανθείς ποτέ περήφανος και τώρα ζούμε τέτοιες.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.