Το Ναυτικό της Λιβύης έπιασε ιταλικό εμπορικό πλοίο ενώ έπλεε για Μισράτα

Freepen.gr - Όπως μεταδώσαμε σε προγενέστερη ανάρτηση, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης προειδοποίησε ότι απαγορεύεται ο κατάπλους στα λιμάνια της Misrata και της Khoms, αλλά η υποστηριζόμενη από το ΟΗΕ κυβέρνηση της Λιβύης δήλωσε ότι οι πόλεις ήταν υπό τον έλεγχό τους και τα πλοία μπορούν να εισέλθουν χωρίς εμπόδια στα λιμάνια.

Ωστόσο οι ναυτικές δυνάμεις του εθνικού στρατού της Λιβύης,  κρατούν ένα ιταλικό πλοίο που κατευθυνόταν προς τη Misrata, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο της εγκεκριμένης από το ΟΗΕ κυβέρνησης της Λιβύης, δήλωσε αξιωματούχος του ναυτικού την Κυριακή.

"Ένα σκάφος του LNA έχει αναγκάσει το ιταλικό πλοίο να αλλάξει τη διαδρομή του και να ταξιδέψει στη Βεγγάζη σύμφωνα με την απαγόρευση εισόδου στα λιμάνια της Misrata και Khoms. Το πλήρωμα του πλοίου ανακρίνεται, ενώ γίνεται έρευνα στο πσκάφος" δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ναυτικού, Ali as-Sabit.

Ο As-Sabit πρόσθεσε ότι το ιταλικό πλοίο είναι εμπορικό σκάφος. Σύμφωνα με όσα είπε, ο LNA θα απελευθερώσει το πλοίο μετά την εκφόρτωση του φορτίου του στη Βεγγάζη, με την προϋπόθεση ότι ο στρατός δε θα βρειι τίποτε ύποπτο ή παράνομο επί του σκάφους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail