Ο πρόεδρος της Λιβυκής Βουλής αποκαλύπτει το βρώμικο παιχνίδι Ρωσίας-Τουρκίας: Τι συνέβη στη Μόσχα

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ακίλα Σαλέχ αποκαλύπτει τι πραγματικά συνέβη στη Μόσχα:

Ήμασταν προσκεκλημένοι από τον Ρώσο πρόεδρο και ως μεγάλη χώρα και σύμφωνα με τις παραδόσεις μας δεν μπορούσαμε να αρνηθούμε να μην ακούσουμε τι έχουν να πουν, αλλά δεν συμφωνήσαμε σε τίποτα από πριν.

Όταν φτάσαμε, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μου είπε ότι έχετε το κλειδί για αυτό το ζήτημα. Του απήντησα ότι κάθε φορά που φεύγω, κρατώ αυτό το κλειδί με τον λαό της Λιβύης.

Πρώτα εγώ και ο Hafter αρνηθήκαμε να συναντήσουσε τον al-Sarraj επειδή η προδοσία και οι τουρκικές παρουσίες μας ανησύχησαν.

Καθώς ξεκινήσαμε, διαπιστώσαμε ότι όλα είχαν ήδη συζητηθεί και διαπραγματευτεί εκ των προτέρων και δεν είχαμε συμφωνήσει σε κανέναν από τους όρους που είχαν ήδη υπογράψει.

Εγώ και ο Χάφταρ αρνηθήκαμε και ο νούμερο ένα όρος μας ήταν η απελευθέρωση του πλήρους εδάφους της Λιβύης από τρομοκράτες και πολιτοφυλακές.

Ο Χάφταρ και εγώ υπέστημεν μεγάλη πίεση από ορισμένους Ρώσους αξιωματούχους και δεχθήκαμε τουρκικές απειλές για 8 ώρες για να υπογράψουμε αλλά η αποφασιστικότητα του στρατάρχη ήταν ανελέητη.

Έτσι αποφασίσαμε να φύγουμε, το άλλο μέρος (οι Τούρκοι) έγιναν έξαλλοι σαν άκουσαν ότι η εξαπάτησή τους δεν πέρασε, ή τουλάχιστον αυτή ήταν η ατμόσφαιρα.

Ακούσαμε αργότερα πως ο Ρώσος πρόεδρος ήταν εξοργισμένος για το τι συνέβη και πώς μας αντιμετώπισαν και εξέφρασε τη βαθύτατη συγγνώμη και σεβασμό τόσο στον εαυτό μου όσο και στον στρατάρχη Χάφταρ.

Έτσι δεν χάσαμε τίποτα, αλλά μου φαίνεται ότι οι άλλοι (η Τουρκία και η GNA) έχασαν πολύ περισσότερα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail