Η Τουρκική Βουλή ενέκρινε την αποστολή στρατιωτικής δύναμης στη Λιβύη

Freepen.gr - Το τουρκικό κοινοβούλιο επικύρωσε την Πέμπτη το νόμο που εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση για την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη με ισχύ για δώδεκα μήνες, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

Συνολικά 509 βουλευτές συμμετείχαν στην ψηφοφορία στο κοινοβούλιο των 600 εδρών · με 325 νομοθέτες να ψηφίζουν υπέρ της πρότασης, ενώ 184 την καταψήφισαν.

Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚ) και το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) στήριξαν την πρόταση, ενώ το Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), το φιλοκουρδικό κόμμα HDP και το Κόμμα του Καλού (Iyi Parti) καταψήφισαν.

Χθες ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι είχε αφήσει παράθυρο περί μη άμεσης αποστολής στρατιωτικών δυνάμεων στη Λιβύη σχολιάζοντας ότι η ψήφιση της πρότασης θα λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης και υποστηρίζοντας πως η όποια αποστολή μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή εντός δώδεκα μηνών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail