Τα δύο βασικά λάθη που έπραξαν τα νησιά με την παράνομη μετανάστευση

To πρόβλημα στα νησιά του Αιγαίου δεν έχει να κάνει μόνο με την εγγύτητα τους στα τούρκικα παράλια. Έχει να κάνει και με τη νοοτροπία των κατοίκων τους. Οι κάτοικοι των νησιών, της Λέσβου κυρίως, που παρακολουθώ, έπραξαν δύο βασικά λάθη. Το πρώτο ήταν ότι σε μεγάλο ποσοστό καλοδέχτηκαν τους παράνομους μετανάστες κοιτώντας πώς θα αποκομίσουν πρόσκαιρα οφέλη.

Ελένη Παπαδοπούλου

Το δεύτερο είναι ότι αντί να αντιτίθενται στο λαθρομεταναστευτικό, ζητούσαν αποσυμφόρηση του νησιού τους. Έλεγαν δηλαδή ουσιαστικά "εμείς δεν έχουμε πρόβλημα, αρκεί να είναι αλλού". Και συνεχίζουν να το λένε.

Διαβάζω σήμερα το άρθρο της συζύγου του Περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη (στο alithia.gr), η οποία τί ζητάει;

Αναρωτιέσαι αν έχουν τον Θεό τους ορισμένοι άνθρωποι. Αντί να ζητήσει να επαναπατριστούν οι παράνομοι μετανάστες, να αποτρέπεται η είσοδος τους και να κοπούν οι παροχές, ζητά οι Ελληνίδες μάνες (που το γράφει και με δύο ν) να παίρνουν πενταπλάσιο ποσό ως επίδομα γέννας. Το πρόβλημα δηλαδή λύνεται αν η Μυτιληνιά που γεννήσει θα πάρει πενταπλάσιο επίδομα γέννας από όλους τους υπόλοιπους. Δηλαδή κοιτά η συντάκτρια πώς θα βγάλει λεφτά η Μυτιληνιά εκμεταλλευόμενη την κατάσταση; Γιατί αυτό καταλαβαίνει κανείς.

Σε λίγο θα βγάλει επιστολή, όπου θα ζητάει τα Μυτιληνόπουλα να προηγούνται στους διορισμούς στο Δημόσιο και οι μαννάδες (ακολουθώ την γραφή της κυρίας αυτής) να συνταξιοδοτούνται στα 30 τους.

Αυτό το αχαρακτήριστο κείμενο είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας που υπάρχει στο νησί. Αν οι Μυτιληνιοί θέλουν αλληλεγγύη από τους Έλληνες καλά θα κάνουν να φέρονται ως Έλληνες και όχι ως λαμόγια κομματοτέτοιοι, γιατί πραγματικά όσο και αν θέλεις να τους στηρίξεις, γιατί είναι Ελλάδα, ώρες ώρες μας ανεβάζουν την πίεση με τις ανοησίες που διαβάζουμε.

Η κυρία οφείλει μία συγγνώμη για όσα γράφει και οι Μυτιληνιοί τέτοιες φωνές να τις μαζέψουν, γιατί τους κάνουν ζημιά. Έλεος κάπου!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail