Αλλαγή συσχετισμών: Αίγυπτος & Κονγκό εξετάζουν στρατιωτική επέμβαση κατά της Μ. Αδελφότητας στη Λιβύη

Freepen.gr - Η Αφρικανική Ένωση [AU], ανταποκρινόμενη στις παρεμβάσεις της Τουρκίας στην υποστήριξη των πολιτοφυλακών στη Λιβύη και τη Συρία, αναπτύσσει μια συγκεκριμένη στρατηγική για την άμεση παρέμβαση στο στρατιωτικό πεδίο υπό την αιγίδα της AU. Ανώτερες διπλωματικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι ένα νέο αδιέξοδο θα αντιμετωπίσει τον Ερντογάν στη Λιβύη, ιδίως μετά τη συνάντηση της επιτροπής κρίσεων της Λιβύης στο Κονγκό και την Αφρικανική Ένωση.

Οι πηγές του fort-russ.com ανέφεραν ότι η συνάντηση των Αφρικανών ηγετών που είναι μέλη της επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης θα συζητήσει προτάσεις για την επίλυση της κρίσης στη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής αφρικανικών ειρηνευτικών δυνάμεων στη Λιβύη. Είναι γνωστό ότι οι Αφρικανοί ηγέτες καταδίκασαν την παρέμβαση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη το 2011 και τη δολοφονία του συνταγματάρχη Muammar Gaddafi από πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται μεταξύ άλλων από το Κατάρ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι πηγές ανέφεραν ότι ο Πρόεδρος Abdel Fattah El-Sisi αναμένεται να παρευρεθεί στη σύνοδο κορυφής του Brazzaville.

Στις αρχές αυτού του μήνα ο Πρέσβης κ. Hamdi Loza, Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών για τις αφρικανικές υποθέσεις, παρέδωσε ένα γραπτό μήνυμα από τον Πρόεδρο Abdel Fattah El-Sisi προς τον Πρόεδρο Dennis Sassou Nguesso, Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Κονγκό και Πρόεδρο της Ανώτατης Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης για τη Λιβύη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος Sassou Nguesso εξέφρασε την εκτίμησή του για τον ρόλο του Προέδρου Abdel Fattah El-Sisi στην προώθηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην αφρικανική σκηνή, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Προέδρου της Αφρικανικής Ένωσης. Επιβεβαίωσε επίσης την αποφασιστικότητα της επιτροπής υψηλού επιπέδου της Αφρικανικής Ένωσης για τη Λιβύη να διαδραματίσει τον κύριο ρόλο στην αποτροπή της σημερινής κλιμάκωσης της Λιβύης ως αφρικανικής χώρας και ότι η αφρικανική ήπειρος είναι η πρώτη που υποφέρει από τις επιπτώσεις της κρίσης
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail