Η τραγωδία του 8χρονου Αχμέτ στην Τουρκία που πάσχει από καρκίνο: Το καθεστώς Ερντογάν φρόντισε να φύγει μόνος για θεραπεία

Freepen.gr - Ο Ahmet Burhan Ataç, ένα παιδί οκτώ ετών, ταξίδεψε στη Γερμανία την Κυριακή για να λάβει θεραπεία για καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο χωρίς τους γονείς του, καθώς ο πατέρας βρίσκεται στη φυλακή και η μητέρα υπόκειται σε απαγόρευση ταξιδιού για υποτιθέμενους συνδέσμους με κίνημα Γκιουλέν όπως αναφέρει το turkeypurge.com.

Τελικά η γιαγιά του Ataç συνοδεύει το παιδί κατά τη διάρκεια της θεραπείας του. Η μητέρα του παιδιού Zekiye, η οποία εδώ και καιρό ζητά την άρση της ταξιδιωτικής απαγόρευσης, ώστε να μπορεί να συνοδεύσει το γιο της κατά τη διάρκεια της θεραπείας, δημοσίευσε ένα βίντεο αφού είδε τον Αχμέτ στο αεροδρόμιο. Με δάκρυα, η μητέρα είπε: "Ο Αχμέτ δεν ήθελε να πάει στη Γερμανία χωρίς εμένα. Του είπα ότι θα έρθω σε δύο εβδομάδες. Ο γιος μου πέθαινε μπροστά στα μάτια μου. ... απευθύνομαι στις αρχές: παρακαλώ μην με κρατάτε χωρισμένη από το γιο μου".

Η Ataç ήρθε στο επίκεντρο της προσοχής της κοινής γνώμης στην Τουρκία λόγω μιας εκστρατείας για την απελευθέρωση του συζύγου της Harun, ο οποίος καταδικάστηκε για συμμετοχή τρομοκρατική οργάνωση με ποινή φυλάκισης άνω των εννέα ετών το Νοέμβριο του 2018.

Το ζεύγος αντιμετώπισε δίωξη επειδή εργάστηκε σε κοιτώνα που είχε συνδέσεις με το κίνημα Gülen, κατηγορούμενο από την τουρκική κυβέρνηση για το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016.

Η Zekiye Ataç φυλακίστηκε επίσης για δυόμισι μήνες με την κατηγορία ότι ήταν οπαδός του κινήματος Gülen. Είχε κρατηθεί για λίγο διάστημα τον Οκτώβριο.

Ο Ahmet Burhan πάσχει από καρκίνο των οστών για περισσότερο από ένα χρόνο, ο οποίος έχει εξαπλωθεί στους πνεύμονές του. Η γυναίκα είχε ζητήσει την απελευθέρωση του συζύγου της τουλάχιστον κατά τη διαδικασία των ανακρίσεων / καταθέσεων, έτσι ώστε ο γιος της να μπορεί να είναι μαζί με τον πατέρα του κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Στις 2 Οκτωβρίου, η Zekiye Ataç μίλησε στο Euronews της Τουρκίας σχετικά με την εκστρατεία κοινωνικών μέσων ενημέρωσης για την απελευθέρωση του συζύγου της. Στη συνέντευξη είπε ότι η ασθένεια του παιδιού ανακαλύφθηκε μετά τη σύλληψη του πατέρα του τον Μάρτιο του 2018 και ότι χρειάζεται ο πατέρας του να είναι μαζί του για να βοηθήσει στην αποκατάστασή του.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail