Έβαλαν 5χρονο να βγάλει τα ρούχα του ενώ "ψαχούλευαν" και τη μάνα σε επισκεπτήριο φυλακών


Freepen.gr - Ένα 5χρονο αγόρι υποχρεώθηκε να βγάλει τα ρούχα του κατά τη διάρκεια επίσκεψης στις φυλακές στην επαρχία της Σαμσούντας, σύμφωνα με επιστολή της συζύγου του κρατούμενου προς το βουλευτή Ömer Faruk Gergerlioğlu, αντιπρόεδρο της αντιπολίτευσης και υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως αναφέρει το turkishminute.com.

Στην επιστολή η γυναίκα, η οποία αναφέρεται ως H.M., δήλωσε ότι οι έρευνες ασφαλείας που διεξήγαγαν οι φρουροί της φυλακής ήταν αμείλικτες, ακόμα και η επιθεώρηση των σουτιέν των γυναικών και ότι ο 5χρονος δεν ήθελε ξανά να επισκεφθεί τον πατέρα του μετά την τραυματική εμπειρία του.

Προσέθεσε ότι ο σύζυγός της είχε μεταφερθεί από φυλακή στην επαρχία του Ερζερούμ και ότι δεν είχε δει τέτοια κακή μεταχείριση εκεί.

«Σκέφτομαι να μην φέρνω μαζί μου τα παιδιά μου στις επισκέψεις στη φυλακή», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Mezopotamya.

Ο Gergerlioğlu, από το Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα (HDP), υπέβαλε την Τετάρτη κοινοβουλευτική πρόταση που ζητά διεξοδική διερεύνηση του περιστατικού.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail