Προάγγελος εξελίξεων; Απολύονται 424 Τούρκοι από εταιρεία των ΗΠΑ στη βάση του Ιντσιρλίκ

Freepen.gr - Η Vectrus System Corporation, αμερικανική εταιρεία που επιβλέπει τις επιχειρήσεις πτητικής λειτουργίας και συντήρησης στην αεροπορική βάση της νότιας İncirlik της Τουρκίας έχει απολύσει σχεδόν το ήμισυ του προσωπικού της, ανέφερε την Τρίτη η τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Dokuz8 Haber.

Το δημοσίευμα προκαλεί ερωτήματα για το μέλλον της βάσης, η οποία φιλοξενεί πυρηνικές κεφαλές των ΗΠΑ περίπου 100 μίλια από τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, εν μέσω εντάσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Άγκυρας.

Οι συμβάσεις 424 από 890 υπαλλήλους που εργάζονται με την Vectrus System Corporation θα τερματιστούν το αργότερο μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, αναφέρει μια ανακοίνωση που έστειλε η εταιρεία στην Ένωση Βιομηχανίας Άμυνας και Συμμαχικών Εργαζομένων (Türk Harb-Is) .

Η ένωση απάντησε στην απόφαση της Vectrus, καλώντας την εταιρεία, η οποία παρέχει υπηρεσίες σε 22 χώρες με περίπου 6.700 υπαλλήλους, να επανεξετάσει την απόφασή της.

Η βουλευτής του CHP, Orhan Sümer, δήλωσε ότι η Vectrus θα πρέπει να γνωρίζει πως οι Τούρκοι εργάτες «δεν είναι άνθρωποι που μπορούν να προσληφθούν και να απολυθούν ανάλογα με τις επιθυμίες των Ηνωμένων Πολιτειών».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail