Κακά χαμπέρια στις δημοσκοπήσεις για το ΑΚΡ: Υποχώρηση ενώ το 40% των ψηφοφόρων του κρίνει αναγκαία τα νέα κόμματα

ΑFΡ
Freepen.gr - Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας έχασε το 1,5% της εκλογικής υποστήριξής του σε ένα μήνα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη το Δεκέμβριο του 2019 σε σύγκριση με τα αποτελέσματα προηγούμενης έρευνας τον Νοέμβριο του 2019 από την εταιρεία ORC όπως αναφέρει το turkishminute.com

Στην έρευνα του Δεκεμβρίου συμμετείχαν 2.980 άτομα από 36 επαρχίες και πραγματοποιήθηκε μεταξύ 28 και 31 Δεκεμβρίου 2019.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αν πραγματοποιούντο σήμερα γενικές εκλογές, το AKP θα λάβει το 31,2% από 32,7% στην έρευνα της εταιρείας τον Νοέμβριο.

Ακολουθεί το Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα της αντιπολίτευσης (CHP) στο 23,4%, το Κόμμα Εθνικιστικής Κίνησης (MHP) στο 14,1%, το Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα (HDP) στο 8% και το Κόμμα İYİ (Καλό) στο 4,2% .

Η στήριξη για το νεοσύστατο Κόμμα του Μέλλοντος (GP), του Αχμέτ Νταβούτογλου, ανέρχεται στο 1,9% οπότε πιθανότατα η απώλεια του AKΡ συνδέεται με την ίδρυση του GP.

Ωστόσο, και ίσως περισσότερο ανησυχητικό για τον Ερντογάν, πρέπει να είναι το αποτέλεσμα άλλης έρευνας που παρουσίασε η Gazete Duvar σύμφωνα με την οποία το 40% των υποστηρικτών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας βλέπουν αναγκαία τη δημιουργία νέων πολιτικών κομμάτων.

Η δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη σε 30 επαρχίες από την MAK Consulting Company, έδειξε ότι το AKP έχει διατηρήσει τη θέση του στην κορυφή, με το 38% των συμμετεχόντων να δηλώνουν ότι θα το ψήφιζαν εάν επρόκειτο να διεξαχθούν άμεσα εκλογές στην Τουρκία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail