Ο Χαφτάρ σε 3 ώρες πήρε τη Σίρτη, κράτησε τα καλούδια του Ερντογάν και κινείται ταχύτατα για τη Μισράτα

Freepen.gr - Εντυπωσιακή φαίνεται πως είναι η κινητοποίηση και προέλαση του Λιβυκού Εθνικού Στρατού [LNA] από ανατολικά προς τη δυτικά αυξάνοντας τους άξονες της πίεσης. Σε μια επιχείρηση αστραπή (blitzkrieg) από πέντε άξονες, τέσσερις από εδάφους και ένα δια θαλάσσης, ο LNA απελευθέρωση τη Σίρτη μέσα σε τρεις ώρες.



Εκεί μάλιστα βρήκαν αρκετά τουρκικά θωρακισμένα οχήματα τα οποία κατασχέθηκαν.



Στη συνέχεια όμως τρέχοντας πάνω στον οδικό παραθαλάσσιο άξονα προωθήθηκαν 85 χλμ δυτικά της Σύρτης προς Μισράτα στην Αλ Βάσκα.



Επίσης ανακοίνωσαν την κατάληψη της θέσης του Ας Σαντάντα. Νωρίτερα πάντως μεταδόθηκε η κινητοποίηση της Al-Bonyan Al-Marsous Force, που είχε εκδιώξει το ISIS από τη Σίρτη για να απωθήσει τον LNA από την πόλη.

Η ουσία είναι πως στη GNA έχουν απομείνει μόνο δύο πόλεις. Η Τρίπολη και η Μισράτα. Μέχρι σήμερα υπήρχε η...πολυτέλεια πως η προσοχή είχε στραφεί μόνο στην Τρίπολη. Ωστόσο οι δυνάμεις του Χαφτάρ αποφάσισαν να πάρουν μεγαλύτερη πρωτοβουλία και να αιφνιδιάσουν ερχόμενοι από δυτικά και απελευθερώνοντας τη Σίρτη. Αν ανοίξει το μέτωπο στη Μισράτα, τότε αρκετοί ένοπλοι από την Τρίπολη θα φύγουν για να επιστρέψουν στην πόλη τους και οι γραμμές θα αδυνατίσουν. Μερικά πολύ κρίσιμα 24ωρα ακολουθούν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail