Το Ιράν εξετάζει με τη βοήθεια του Κατάρ για τα θύματα, να αγοράσει 36 κινέζικα J-10C!


J-10C ελαφρύ, ημι-stealth, πολλαπλών ρόλων μαχητικό jet (εικόνα: Κίνα MoD)
Freepen.gr - Το Ιράν μπορεί να εγκαταλείψει το σχέδιό του για να αγοράσει ρωσικά μαχητικά MiG-35 και Su-30 και να επιλέξει να αγοράσει αεροσκάφη τύπου Chengdu J-10 από την Κίνα, επενδύοντας το ήμισυ της οικονομικής βοήθειας που παρείχε το Κατάρ, σύμφωνα με το defenseworld.net.

Η βοήθεια ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων προσφέρθηκε από τον εμίρη του Κατάρ Σέιχ Τάμιμ Μπιν Χαμάντ Αλ Τάνι όταν συναντήθηκε με τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ρουχάνι στην Τεχεράνη την περασμένη εβδομάδα. Από το ταμείο του Κατάρ που προσφέρει ως αποζημίωση στις οικογένειες των θυμάτων που σκοτώθηκαν στην κατάρριψη του ουκρανικού αεροσκάφους, η Τεχεράνη σχεδιάζει να επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά 36 κινεζικών μαχητικών αεροσκαφών, αναφέρει η Sina News της Κίνας.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις πρόσφατες αναφορές στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης που έχουν από καιρό δηλώσει ότι η Τεχεράνη «ενδιαφέρεται σοβαρά» για την προμήθεια ρωσικών αεροσκαφών.

"Παρά το γεγονός ότι το Ιράν φαίνεται να ενδιαφέρεται για δοκιμασμένα αεροσκάφη της Ρωσίας όπως τα Su-30, θα μπορούσε να επιλέξει την κινεζική εναλλακτική λύση υπό το πρίσμα της πρόσφατης κριτικής κατά των ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών, κυρίως λόγω της έλλειψης ανταλλακτικών", ανέφερε η έκθεση Sina.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail