Αγωγή ζητά από την Τουρκία να επιστρέψει στην Αίγυπτο 23 εκατομμύρια χρυσά νομίσματα

The dinar contains the standard set of inscriptions found on Abbasid coins of the late ninth century/ CC via CNG
Freepen.gr - Ένα αιγυπτιακό δικαστήριο πρόκειται να εξετάσει τον επόμενο μήνα μια υπόθεση που απαιτεί από την Τουρκία να επιστρέψει στην Αίγυπτο περισσότερα από 23,1 εκατομμύρια χρυσά νομίσματα που φέρεται ότι κατασχέθηκαν από την οθωμανική εποχή.

Η αγωγή, που κατατέθηκε από τον Αιγύπτιο δικηγόρο Hamido Gamil, ζητά από την αιγυπτιακή κυβέρνηση να αναλάβει όλες τις διεθνείς νομικές διαδικασίες για να ζητήσει την επιστροφή των χρημάτων που καταβλήθηκαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία μεταξύ 1915 και 1955, ανέφερε το Σάββατο η Egypt Today.

Ο Gamil υποστηρίζει ότι η πληρωμή χρυσού ήταν παράνομη, καθώς έλαβε χώρα μετά την οθωμανική κηδεμονία της Αιγύπτου που είχε τελειώσει ουσιαστικά το 1914.

Οι σχέσεις Τουρκίας-Αιγύπτου βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα από το 2013, όταν ο αιγυπτιακός στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μορσί.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail