Εκατοντάδες αγρότες ζητούν στην Τουρκία να παράγουν κάνναβη! Κατακόρυφη αύξηση των αιτήσεων το 2019

Freepen.gr - Συνολικά, 283 αγρότες έχουν υποβάλει αίτηση για καλλιέργεια κάνναβης στην Τουρκία κατά τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς η χώρα φαίνεται να προωθεί τη βιομηχανική παραγωγή της, δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας και Δασών Μπέκιρ Πακντερμίλι.

Το 2018, 41 αγρότες υπέβαλαν αίτηση για καλλιέργεια κάνναβης σε 1,6 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα γεωργικής γης και το 2019, 242 αγρότες προχώρησαν σε αντίστοιχες αιτήσεις για εκτάσεις άνω των 10 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, ανέφερε η εφημερίδα Cumhuriyet την Πέμπτη.

Το υπουργείο ξεκίνησε ένα σχέδιο για την καλλιέργεια κάνναβης με χαμηλό ποσοστό ψυχοδραστικών ενώσεων και αναμένεται να καταγράψει τους σπόρους για το έργο κατά τα επόμενα δύο χρόνια, ανέφερε η Cumhuriyet.

Το υπουργείο Γεωργίας και Δασών συνεργάζεται με τη Γενική Διεύθυνση Αγροτικών Επιχειρήσεων (TİGEM) για την αναπαραγωγή σπόρων που λαμβάνονται από τους τοπικούς πληθυσμούς και έτσι αποφεύγεται η εισαγωγή τους, ανέφερε το δημοσίευμα.

Η ψυχαγωγική χρήση κάνναβης στην Τουρκία είναι παράνομη, αλλά η χώρα έχει νομιμοποιήσει την περιορισμένη παραγωγή και χρήση της για ιατρικούς σκοπούς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail