Για όσους ανεύθυνα λένε πως το ποδόσφαιρο διχάζει: Τι έκαναν Ελληνες παίκτες το 1940

Η Ελλάδα λέει θα χωριστεί στα δυο λόγω του ποδοσφαίρου. Ας θυμηθούμε λοιπόν κάποιους ποδοσφαιριστές. Ο Μίμης Πιερράκος που έπαιζε στον Παναθηναϊκό, το 1940 είχε περάσει η κλάση του, υπήρχε μέσον και μπορούσε να μείνει στα μετόπισθεν. Όμως δεν μπήκε καν στη διαδικασία. Σκοτώθηκε στο μέτωπο.

Ο Γιώργος Βατίκης του ΠΑΟΚ έγινε ο πρώτος αθλητής που έπεσε στο μέτωπο μια μέρα πριν τον Πιερράκο. Ο Μικρασιατης Νίκος Σωτηριάδης ποδοσφαιριστής επίσης του ΠΑΟΚ έφυγε στα 33 του προσπαθώντας να κυριέψει ένα εχθρικό πολυβολείο. Ο Χριστόφορος Ράγγος του Ολυμπιακού δέχτηκε ιταλική σφαίρα το 1941 και δεν αγωνίστηκε ποτέ ξανά ενώ ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος που έπαιζε στην ίδια ομάδα κόντεψε να πεθάνει από κρυοπαγήματα στα βουνά της Αλβανίας.


Ζούμε στο κράτος που έχει ξεπουλήσει κάθε κομμάτι του έθνους, όποτε δεν με πολυενδιαφερει ποιος έχει δίκιο στη συγκεκριμένη υπόθεση που άφορα το ποδόσφαιρο τίποτα όμως δεν μπαίνει πάνω από την πατρίδα και οι Έλληνες ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν και κάποιοι θυσιάστηκαν για την ελευθεριά της το ήξεραν.

Αυτοί που δεν αγωνίστηκαν ποτέ για τίποτα και μιλάνε για διχασμούς για το ποδόσφαιρο θα έπρεπε να ντρέπονται.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail