Πέντε βασικοί λόγοι για τους οποίους οι 1.500 νέοι ειδικοί φρουροί είναι μια τρύπα στο νερό

Την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της Αστυνομίας με 1.500 νέους ειδικούς φρουρούς, κάτι που αποτέλεσε προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης ανακοίνωσε μέσω twitter ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στις 20 Ιανουαρίου.

Του Στρατή Μαζίδη

Θετική κίνηση αλλά είναι σα να πεινάς έχοντας όντας άσιτος για ημέρες και αποφασίσεις να φας μια φρυγανιά. Χίλιοι πεντακόσιοι ειδικοί φρουροί δε θα λύσουν κανένα πρόβλημα. Δεν έχει νόημα να απαντλείς το νερό από το εσωτερικό ενός πλοίου αν δεν πρόκειται να σφραγίσεις την τρύπα της εισροής.

Όσοι διαβάζουν καθημερινά το αστυνομικό δελτίο, το οποίο είναι ένα μικρό ποσοστό των συμβάντων, καθώς δεν εκδίδονται ανακοινώσεις για όλες τις υποθέσεις / συλλήψεις, διαπιστώσουν την αλλαγή του εγκλήματος. Πχ οι ειδικοί φρουροί ίσως δεν είναι η καλύτερη πρώτη επιλογή απέναντι σε επιτήδειους που εξαπατούν ηλικιωμένους. 

Επίσης υπάρχει το ηλεκτρονικό έγκλημα με εξαπατήσεις μέσω e-mail έως εκβιασμούς στα κοινωνικά δίκτυα. Ούτε εδώ είναι χρήσιμοι οι ειδικοί φρουροί.

Σε δεύτερο χρόνο ο νόμος Παρασκευόπουλου ακόμη εξακολουθεί να ισχύει, ενώ θα τον καταργούσαν. Τι νόημα έχει να πιάνεις τον εγκληματία όταν αύριο θα είναι πάλι ελεύθερος;

Τρίτον, αρκετά μεγάλο μέρος της εγκληματικότητας είναι εισαγόμενο. Αρκετοί εγκληματίες συλλαμβάνονται για πολλοστή φορά. Προχθές διαβάσαμε πάλι για σπείρα όπου μέλη της είχαν συλληφθεί πάνω από 100 φορές τα τελευταία χρόνια. Γιατί παρέμεναν στην Ελλάδα;

Τέταρτον, εξακολουθεί να ισχύει ο νόμος που προβλέπει να χορηγούνται άδειες ακόμη και σε επικίνδυνους κακοποιούς, οι οποίοι φυσικά όταν βγουν εξαφανίζονται.

Ας μη μιλήσουμε για τα ορθάνοικτα σύνορά μας όπου μπαίνει στη χώρα παράνομα ο οποιοσδήποτε αλλά δε συλλαμβάνεται σύμφωνα με τους νόμους.

Πρώτα καταργείς το νόμο Παρασκευόπουλου, ρεαλιστικοποιείς τις ποινές για τους εγκληματίες ώστε να μην μπορεί πχ ένας βιαστής σε λίγο να είναι πάλι έξω, καταργείς τις άδειες εξόδου από τις φυλακές για αυτούς, επαναπατρίζεις τα εγκληματικά στοιχεία, σφραγίζεις τα σύνορά σου και τότε θα έχουν αποτέλεσμα όχι μόνο οι 1.500 αλλά και οι 500 ειδικοί φρουροί.

Αλλιώς κουβέντα αλλά και...προσλήψεις να γίνονται.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail