Για την ώρα χρήσιμα για μπιμπελό τα ελικόπτερα Τ129 που ετοιμάζει η Τουρκία για το Πακιστάν



Freepen.gr  - Το Πακιστάν έχει παρατείνει την προθεσμία για τις τουρκικές αεροναυπηγικές βιομηχανίες να παραδώσουν την παραγγελία 30 επιθετικών ελικοπτέρων T129, εν μέσω της απροθυμίας των ΗΠΑ να χορηγήσουν στην Τουρκία άδειες εξαγωγής τεχνολογίας, ανέφερε το Defense News.

Με την αμερικανική κίνηση που τώρα θέτει σοβαρά σε κίνδυνο την πώληση, η τουρκική κυβέρνηση ανέθεσε στην Tusas Engine Industries, την αδελφική εταιρεία της TAI, να αναπτύξει έναν εγχώριο κινητήρα για το T129.

"Το Πακιστάν συμφώνησε να μας δώσει άλλο χρόνο [για την επίλυση του προβλήματος]. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε τον εγχώριο κινητήρα μας σύντομα για να παραδώσουμε το T129 ", δήλωσε ο Ισμαήλ Ντεμίρ, επικεφαλής του κορυφαίου οργανισμού προμηθειών της Τουρκίας στις 6 Ιανουαρίου." Μετά από ένα χρόνο, το Πακιστάν μπορεί να είναι ικανοποιημένο από το επίπεδο προόδου του προγράμματος των κινητήρων μας ή οι ΗΠΑ μπορούν να μας χορηγήσουν την άδεια εξαγωγής".

Το 2018 η TAI υπέγραψε συμφωνία ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να πουλήσει μια παρτίδα 30 ελικοπτέρων T129 στο Πακιστάν. Ωστόσο, η εταιρεία πρέπει να εξασφαλίσει τις άδειες εξαγωγής των ΗΠΑ για οποιαδήποτε συμφωνία εξαγωγής με τρίτη χώρα. Η ΤΑΙ παράγει το ελικόπτερο  T129, το οποίο βασίζεται στον προκάτοχό του, το Α129 Mangusta.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail