Ταγίπ ο...μεγαλομανής: 125.000 οχήματα επισήμων, μόνο το γραφείο του έχει 268

Freepen.gr - Η Τουρκία έχει τον υψηλότερο αριθμό επίσημων αυτοκινήτων σε σύγκριση με άλλες χώρες του κόσμου, σύμφωνα με έκθεση που συνέταξε η δημοσιογράφος Semra Topçu και παρουσιάζει το turkishminute.com. Η Topçu, η οποία συνέταξε την έκθεση για την επίσημη ιδιοκτησία αυτοκινήτων ανά χώρα, μοιράστηκε τα αποτελέσματα από το κανάλι της στο YouTube.

Σύμφωνα με την παρουσίαση, η Τουρκία έχει 125.000 επίσημα αυτοκίνητα, ενώ η Γερμανία έχει 9.000 και η Γαλλία 8.000. Το γραφείο του Προέδρου Recep Tayyip Erdoğan έχει χρησιμοποιήσει 268 επίσημα αυτοκίνητα, ενώ ήταν μόνο δύο οχήματα το 2002 όταν ο Ερντογάν ανέλαβε την εξουσία.

Η Τουρκία είναι επίσης η ηγετική χώρα στον αριθμό των επίσημων αεροσκαφών που χρησιμοποιούνται από κρατικούς αξιωματούχους. Η Τουρκία έχει 16 επίσημα αεροπλάνα, η Γαλλία έχει 14, η Γερμανία έχει 12, η ​​Ιταλία έχει 11 και η Ιαπωνία έχει μόνο δύο.

Πριν έρθει στα πράγματα το ΑΚΡ, το γραφείο του προέδρου δε διέθετε αεροσκάφος VIP και ο τότε πρόεδρος Ahmet Necdet Sezer ταξίδευε με δύο αεροσκάφη Gulf-4 που ανήκαν στις τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις.

Ο Ερντογάν και οι κυβερνώντες του αξιωματούχοι του ΑΚΡ έχουν κατηγορηθεί εδώ και πολύ καιρό ότι δαπανούν τα χρήματα των φορολογουμένων για την πολυτελή μεταφορά τους.

Όχι μόνο ο Ερντογάν, αλλά και υπουργοί και υψηλόβαθμοι κρατικοί αξιωματούχοι χρησιμοποιούν επίσημα αεροπλάνα όταν ταξιδεύουν. Οι υπάλληλοι της τουρκικής κυβέρνησης δεν έχουν γίνει ποτέ αντιληπτοί σε μια εμπορική πτήση όταν ταξιδεύουν για υπηρεσιακούς λόγους
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail