Φλουρί Κωνσταντινάτο αξίας 12.000 ευρώ η βασιλόπιτα του ΥΠΑΑΤ: Τι αποκαλύπτει η βουλευτής Τελιγιορίδου

Freepen.gr - H πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και νυν βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου τράβηξε τα φώτα της προσοχής αναρτώντας στον προσωπικό της λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα μια απόφαση του Υπουργείου στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ με μια δαπάνη 12.000 για την κοπή βασιλόπιτας! Συγκεκριμένα αναφέρει:

Απίστευτα πράγματα.
Πέρσυ στο γραφείο μου στο ΥΠΑΑΤ κόψαμε βασιλόπιτα που στοίχισε 30 ευρώ και φυσικά τα πλήρωσα από την τσέπη μου.
Φέτος η πρωτοχρονιάτικη πίτα στο ΥΠΑΑΤ στοίχισε 12.000 ευρώ!!! 12.000 ευρώ!!!
Το επιτελικό κράτος εν δράσει!!!




Στα ΜΜΕ διαβάζουμε το κάτωθι ως απάντηση του Υπουργείου, η οποία όμως δεν υπάρχει επίσημα στην ιστοσελίδα του αλλά προέρχεται από...κύκλους:

«Δεν έχει τέλος η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος, ελλείψει αντιπολιτευτικών θέσεων και επιχειρημάτων χρησιμοποιεί ακόμη και ατυχείς δηλώσεις μικρομεσαίων στελεχών του για να κάνει μικροπολιτική», αναφέρουν κύκλοι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με το θέμα για τα 12.000 ευρώ που φέρεται να στοίχισε η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Χαρακτηριστική περίπτωση η προσπάθεια της τέως υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπίας Τελιγιορίδου η οποία με ανάρτηση στο προφίλ της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έφτασε στο σημείο να συγκρίνει την πίτα που έκοψε στο γραφείο της με τους λιγοστούς συνεργάτες της και η οποία κόστισε, όπως υποστηρίζει, 30 ευρώ με την πρωτοβουλία της νυν ηγεσίας του υπουργείου να διοργανώσει εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας προσκαλώντας τους 750 εργαζόμενους του υπουργείου σε όλη την Αθήνα», προσθέτουν οι κύκλοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Χαρακτηρίζουν μάλιστα «ελάχιστη προσφορά για όλους αυτούς τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας» τα χρήματα που δαπανήθηκαν για κάθε προσκεκλημένο εργαζόμενο.

Η κ. Τελιγιορίδου επανήλθε σημειώνοντας:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΒΟΡΙΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΑΤ
Η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ απαντά στην δημοσίευσή μου για το κόστος της κοπής της βασιλόπιτας λέγοντας πως είναι μια προσφορά προς τους εργαζόμενους του υπουργείου, που στοίχισε 12.000 ευρώ στον Έλληνα φορολογούμενο.
Όποιος θέλει να κάνει φιέστες για την προσωπική του προβολή να τις κάνει με δικά του έξοδα και όχι με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Τα χρήματα αυτά ανήκουν στον ελληνικό λαό και οφείλουμε όλοι να τα σεβόμαστε.
Από κάτι τέτοια "μεγαλοστελέχη" σαν της σημερινής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ και τις πρακτικές τους χρεοκόπησε η χώρα και οδηγήθηκε στα μνημόνια.



Μερικές επισημάνσεις:

- Δαπάνη 12.000 ευρώ για κοπή βασιλόπιτας είναι εκτός πραγματικότητας σε μια χρεοκοπημένη χώρα η οποία θα έπρεπε κανονικά να αποθησαυρίζει κάθε δυνατό πόρο της για να ενισχύσει την άμυνά της απέναντι σε όλα όσα έρχονται

- Το υπουργείο δεν απήντησε ευθέως αλλά μέσω γεωμετρικών σχημάτων

- Οι εργαζόμενοι του υπουργείου είναι δημόσιοι υπάλληλοι, δηλαδή έχουν διασφαλισμένο μισθό και θέση εργασίας. Ελάχιστα τους ακούμπησαν οι φλόγες του μνημονίου. Για ποια ελάχιστη προσφορά κάνει λόγο το Υπουργείο σε αυτούς που...μοχθούν;

α. Δεν πληρώνονται στα τέλη του μηνός; 
β. Για ποια ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα μιλάμε; Αυτού της εισαγωγής λεμονιών από την Αργεντινή και εκείνου όπου το εισαγόμενο γάλα παραμένει φθηνότερο από το ντόπιο;

- Καθημερινά "μοχθούν" εκατομμύρια Ελληνες. Ας έδινε λοιπόν το Υπουργείο 12.000 για να προσκαλέσει άνεργους και τις οικογένειές τους. Αυτό να το δεχόμασταν.

Οι από χρόνια αναγνώστες γνωρίζουν ότι η σελίδα ασκεί κριτική σε όλους τους χώρους. Στην προκειμένη περίπτωση η κ. Τελιγιορίδου έχει δίκιο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail