«Η Τουρκία έχει παραλάβει ήδη πάνω από 120 πυραύλους για τους S-400»

Freepen.gr - Περισσότεροι από 120 καθοδηγούμενα βλήματα επιφανείας αέρος έχουν παραδοθεί από τη Ρωσία στην Τουρκία μαζί με ένα σύστημα αντι-αεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400, σύμφωνα με στρατιωτική διπλωματική πηγή, την οποία επικαλείται το πρακτορείο TASS.

"Η Τουρκία έχει λάβει δύο συστοιχίες S-400, περισσότερα από 120 βλήματα επιφανείας-αέρος, καθώς και βοηθητικό εξοπλισμό, ανταλλακτικά και εργαλεία", ανέφερε η πηγή, προσθέτοντας ότι η μεταφορά τεχνολογίας, ακόμη και μερική.

Σύμφωνα με την πηγή, η πράξη παράδοσης και αποδοχής υπογράφηκε από την τουρκική και ρωσική πλευρά στην Άγκυρα στις αρχές Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα την έναρξη μιας περιόδου εγγύησης 20 μηνών.

Η Rosoboronexport, ο κρατικός εξαγωγέας όπλων της Ρωσίας, απέφυγε να σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Χούλουζι Ακάρ δήλωσε στις 15 Ιανουαρίου ότι ο τουρκικός στρατός συνέχισε να θέτει σε λειτουργία τα συστήματα πυραύλων S-400 της Ρωσίας, αναμένοντας να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία τον Απρίλιο ή το Μάιο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail