Μητσο-Τάκης 1-0: Ο Μήτσος βάζει γκολ και ο Τάκης...αυτογκόλ!

Κυριάκος: Ικανός να αιφνιδιάζει Τσίπρα και Φώφη, αδύναμος να κάνει την έκπληξη έξω: Η απόφαση ανακοίνωσης της επόμενης διακοσμητικής Προέδρου της Δημοκρατίας στα πλαίσια αλλαγής της καθημερινής ατζέντας, καλά κρατεί. Την στιγμή κατά την οποία η κυβέρνηση δεχόταν ισχυρή πίεση για την απουσία της από την επικείμενη διάσκεψη του Βερολίνου, ο πρωθυπουργός έχοντας πια κατέβει από το βουνό, ανακοίνωσε την εκλεκτή του.

Του Στρατή Μαζίδη

Και να τα "αιφνιδίασε ο Κυριάκος", "τους έβαλε δύσκολα ο Κυριάκος", "άσο στο μανίκι είχε ο πρωθυπουργός", "να δούμε τι θα κάνουν τώρα Αλέξης και Φώφη". Το κακό με τον κ. Μητσοτάκη είναι ότι αιφνιδιάζει μόνο τους μέσα. Έξω διαρκώς αιφνιδιάζεται. Σαν τις ελληνικές ομάδες που βγάζουν μάτια στα φιλικά το καλοκαίρι, αλλά μετά στα επίσημα παιχνίδια έξω τους βγάζουν τα μάτια. Ο Μήτσος βάζει γκολ και ο Τάκης...αυτογκόλ!

Φυσικά σημαντική ευθύνη σε αυτό έχουν τα ΜΜΕ που δέχονται να παίξουν αυτό το παιχνίδι την ώρα που η χώρα δέχεται ασύμμετρη [αλλά και συμμετρική] επίθεση. Οι αλιείς μας παρενοχλούνται καθημερινά, οι πιλότοι μας έρχονται στα όριά τους, ο τουρκικός στόλος σουλατσάρει, απομονώσαμε την Τουρκία απλά το κάναμε μαζί με τους άλλους. Την ίδια ώρα οι αφίξεις στα ελληνικά νησιά συνεχίζονται αλλά το μόνο που μας ενοχλεί είναι μια ενημερωτική αφίσα.

Θα έπρεπε να απευθύνει διάγγελμα ο πρωθυπουργός; Φυσικά. Αλλά με άλλο περιεχόμενο κινητοποιώντας τον κόσμο διότι στην τελική ρε παιδιά, κι εσείς που διαβάζετε, κι εγώ, και όλοι μας, με τα στραβά μας, με τα όποια καλά μας, με με με, έχουμε τίποτε να μας ενώνει ή όχι;

Όχι, δεν αιφνιδίασε κανέναν ο πρωθυπουργός. Απεναντίας ήταν απολύτως προβλέψιμος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail