Πρώτο χτύπημα της Τουρκίας στις ΗΠΑ: Οι Turkish Airlines πάνε δικαστικά την Boeing;

Freepen.gr - Οι Turkish Airlines ετοιμάζονται να ανοίξουν δικαστική υπόθεση εναντίον της Boeing Co (BA.N) λόγω αβεβαιότητας σχετικά με το αεροσκάφος 737 MAX, ανέφερε το πρακτορείο Demiroren την Πέμπτη το βράδυ.

Το 737 MAX έχει καθηλωθεί από τον περασμένο Μάρτιο μετά από δύο συντριβές στην Ινδονησία και την Αιθιοπία με απολογισμό το θάνατο 346 ανθρώπων μέσα σε πέντε μήνες, κοστίζοντας στον κατασκευαστή του αεροσκάφους πάνω από 9 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής.

Οι Turkish Airlines (THY) αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα. Η αεροπορική εταιρεία διαθέτει 24 αεροσκάφη Boeing 737 MAX στο στόλο της. Τον Μάιο, ο πρόεδρός της είπε ότι η εταιρεία αναμένει αποζημίωση για τις ζημίες που υπέστη λόγω της καθήλωσης των αεροσκαφών.

Το πρακτορείο ειδήσεων Demiroren δήλωσε ότι η αεροπορική εταιρεία ετοιμάζεται να ανοίξει δικαστική υπόθεση τόσο για την αβεβαιότητα όσο και για την αποτυχία της Boeing να προβεί σε επαρκή δήλωση σχετικά με το πως έχει η κατάσταση. Δεν διευκρίνισε πηγή για την αναφορά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail