Κυρώσεις στη Mahan Air από τις ΗΠΑ λόγω στήριξης "τρομοκρατών". Κι οι Τουρκικές Αερογράμμες κύριε;

Reuters / Wolfgang Rattay
Freepen.gr - Οι ΗΠΑ εξέδωσαν νέες κυρώσεις εναντίον ιρανικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας Mahan Air, κατηγορούμενης για «διάδοση όπλων μαζικής καταστροφής» και για τη μεταφορά θανατηφόρας...βοήθειας στην Υεμένη.

Η αεροπορική εταιρεία, η οποία αποτελεί στόχο των περιορισμών της Ουάσιγκτον από το 2011, έχει επανειλημμένα κατηγορηθεί από τις ΗΠΑ ότι έχει βαθιούς δεσμούς με τους Φρουρούς της Επανάστασης μεταφέροντας τακτικά τα στρατεύματά της και υλικό στην περιοχή.

"Το ιρανικό καθεστώς χρησιμοποιεί τις αεροπορικές και ναυτιλιακές του βιομηχανίες για να προμηθεύσει τις περιφερειακές τρομοκρατικές και μαχητικές του ομάδες με όπλα, συμβάλλοντας άμεσα στις καταστροφικές ανθρωπιστικές κρίσεις στη Συρία και την Υεμένη", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Τ. Μνούχιν σε δήλωση.

"Οι ισχυρισμοί ότι η αεροπορική εταιρεία πολλαπλασιάζει τα όπλα μαζικής καταστροφής κατά κάποιο τρόπο είναι "γελοίο", λέει ένας καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης, ο Σεγιέ Μοχάμεντ Μαράντι. Οι νέοι περιορισμοί αποτελούν μια ακόμη προσπάθεια να βλάψουν τον ιρανικό λαό, που είναι ο πραγματικός στόχος του οικονομικού πολέμου - παρά τις αξιώσεις της Ουάσινγκτον, που επιδιώκει μόνο να χτυπήσει τις αρχές της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

«Είναι γελοίο και όλοι γνωρίζουν ότι είναι γελοίο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες εμπλέκονται σε οικονομικό πόλεμο εναντίον του Ιράν και των απλών Ιρανών», δήλωσε ο Μαράντι στο RT. "

Οι κυρώσεις ενδέχεται να έχουν "πολύ σοβαρές συνέπειες" για την αεροπορική εταιρεία, η οποία πιθανώς θα αποκλειστεί από τη χρήση αεροδρομίων σε χώρες που φοβούνται δευτερεύουσες κυρώσεις από τις ΗΠΑ.

Ωστόσο αντίστοιχες κατηγορίες είχαν δει το φως της δημοσιότητας στα μέσα Νοεμβρίου σχετικά με την υποστήριξη της Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία από τις Τουρκικές Αερογραμμές (διαβάστε τι είχαμε δημοσιεύσει). Θα επιβληθούν κυρώσεις και σε αυτές;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail