Ο LNA είπε σε μια πρόταση τι ακριβώς ζητά και επιδιώκει ο Ερντογάν στη Λιβύη

Freepen.gr - Ο στρατηγός Αχμέτ Αλ-Μεσμάρι, εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), δήλωσε ότι οι φιλοδοξίες της Τουρκίας στη Λιβύη απειλούν την περιοχή της Βόρειας Αφρικής και τη λεκάνη της Μεσογείου.

Ο Αλ-Μεσμάρι δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Βεγγάζη τη Δευτέρα ότι η Τουρκία έστειλε τρομοκράτες στην Τρίπολη, συμπεριλαμβανομένων βομβιστών αυτοκτονίας και ειδικών σε εκρηκτικά, τονίζοντας ότι οι δυνάμεις του LNA σκότωσαν δύο βομβιστές αυτοκτονίας τη Δευτέρα, πριν προχωρήσουν στην πρώτη γραμμή του LNA στην Τρίπολη .

Επίσης τόνισε ότι αυτό που κάνει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απειλεί την ασφάλεια της Λιβύης και ολόκληρης της περιοχής, σημειώνοντας ότι ο LNA περίμενε πως η Τουρκία θα υποστήριζε ανοιχτά τρομοκρατικές ομάδες.

Ο Αλ-Μεσμάρι τόνισε: «Ο Ερντογάν θέλει να μεταφέρει τους τρομοκράτες στη Λιβύη για να ελέγξει τον πλούτο της και στη συνέχεια να μεταβούν στις γειτονικές χώρες και αν σκοτωθούν οι τρομοκράτες στη Λιβύη, θα έχει απαλλαγεί από αυτούς».

Τη Δευτέρα, η τουρκική προεδρία ζήτησε από το Κοινοβούλιο να ψηφίσει την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη για να αντιμετωπίσουν τις δυνάμεις του LNA, για να προστατεύσουν τα τουρκικά συμφέροντα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail