Βουλή της Λιβύης σε LNA: Στοχεύστε όλες τις κινήσεις των Τούρκων σε γη, θάλασσα κι αέρα!

Freepen.gr - Η Επιτροπή Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας του Κοινοβουλίου της Λιβύης καταδίκασε τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με την πρόθεσή του να στείλει στρατεύματα στη Λιβύη αν το ζητήσει η κυβέρνηση Fayez al-Sarraj στην Τρίπολη.

Η επιτροπή άμυνας δήλωσε, σε επίσημη δήλωση που έλαβε σε αντίγραφο το Libyan Address, ότι καταδικάζει «με τους ισχυρότερους όρους» τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για τη Λιβύη, ζητώντας από τον Αραβικό Σύνδεσμο να ενεργοποιήσει την κοινή Αραβική αμυντική συμφωνία, όπως η Λιβύη μέλος της Λίγκας.

"Η Λιβύη δεν θα αποτελέσει πύλη για την επιστροφή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στον Αραβικό Κόσμο", υπογραμμίζει στη δήλωσή της η αμυντική επιτροπή, καλώντας τον Αραβικό Σύνδεσμο για "επείγουσα σύνοδο για να λάβει θέση με σκοπό να αντιμετωπίσει την τουρκική εισβολή στη Λιβύη".

Η επιτροπή κάλεσε επίσης τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης να στοχεύσει σε κινήσεις των τουρκικών δυνάμεων εντός των λιβυκών υδάτων, του εναέριου χώρου και των εδαφών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail