Η ψυχωμένη Ασβακ αντιμετώπισε κατά πρόσωπο το βιαστή της του ISIS και μετά κατέρρευσε

Freepen.gr - Αυτή είναι η στιγμή που μια γενναία πρώην σeξουαλική σκλάβα Yazidi αντιμετώπισε τελικά τον βιαστή της ISIS, αφού προηγουμένως ξέφυγε από τη Γερμανία και επέστρεψε στο Ιράκ, όταν τον συνάντησε τυχαία σε δρόμο της Στουτγάρδης. Τη μαρτυρία της κοπέλας την είχαμε δημοσιεύσει τότε τον Αύγουστο του 2016 στη Freepen.gr.

Η Ashwaq Hajji Hameed απήχθη, πωλήθηκε σε δουλεία και κακοποιήθηκε στην ηλικία των 14 ετών, αλλά ξεκίνησε μια νέα ζωή στην Ευρώπη μετά τη διαφυγή της από το ISIS. Ωστόσο, αποκάλυψε πέρυσι ότι ο σκλάβος και βιαστής της, Abu Humam, την είχε σταματήσει στο δρόμο της Στουτγάρδης και της είπε ότι ήξερε πού ζούσε.

Η Ashwaq είπε ότι «ήθελε να φύγει αμέσως από τη Γερμανία» μετά τη συνάντηση και δήλωσε ότι «αισθάνθηκε καλύτερα να μένει σε στρατόπεδο προσφύγων» στο Ιράκ με τον πατέρα της, αφού συναντήθηκε με τον βιαστή της.

Τώρα, με το Abu Humam κρατούμενο στο Ιράκ, η Ashwaq βρήκε το θάρρος να τον αντιμετωπίσει. Ο Abu Humam πλέον δεν είχε το θάρρος να την κοιτάξει στα μάτια κλαίγοντας διαρκώς.

Τη συνάντηση κατέγραψε σε  βίντεο η Ιρακινή Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και μεταδόθηκε από την ιρακινή τηλεόραση χθες το βράδυ.



Η Ashwaq είπε: "Σήκωσε το κεφάλι σου. Γιατί μου το έκανες αυτό; Γιατί; Γιατί είμαι Yazidi;

«Ήμουν 14 ετών όταν με βίασες. Σήκωσε το κεφάλι σου.

'Εχεις αδερφή; Έχεις συναισθήματα; Έχεις κάποια τιμή; Ήμουν 14 ετών.

Η ηλικία της κόρης σου! Η ηλικία του γιου σου! Η ηλικία της αδερφής σου!

«Έχεις καταστρέψει τη ζωή μου. Πήρες τα πάντα από μένα. Όλα όσα ονειρεύτηκα.

Τώρα όμως ξέρεις τι είναι τα βασανιστήρια, τι είναι να βασανίζεσαι, τι είναι η μοναξιά. Εάν είχες κάποια αίσθηση, οποιαδήποτε συναισθήματα, δεν θα με βίαζες όταν ήμουν 14 ετών.

Ήμουν στην ηλικία του γιου σου, της κόρης σου».

Ο Abu Humam αρνήθηκε να κοιτάξει την Ashwaq πριν η γενναία κοπέλα καταρρεύσει μετά τα όσα του είπε.

Δεν είναι σαφές πώς ο Humam βρέθηκε φυλακισμένος στο Ιράκ, αν και οι γερμανικές αρχές είχαν υποσχεθεί να διερευνήσουν, αφού η Ashwaq αποκάλυψε ότι τον είχε συναντήσει στη Γερμανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail