Σουηδία, Τσεχία και η τύχη των τρομοκρατών του ISIS στη Συρία: Η αόρατη γραμμή που τα ενώνει

TheAndrasBarta / pixabay
Freepen.gr - Περίπου 5.000 έλεγχοι οχημάτων έγιναν μέσα σε 36 ώρες στα σουηδικά λιμάνια της Στοκχόλμης, του Γκέτεμποργκ και του Τρέλεμποργκ σε μια προσπάθεια ανακοπής εισόδου στη στη χώρα συμμοριών.

Την ίδια στιγμή ο Τσέχος πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις δήλωσε ότι η χώρα του δε συζητά καν το ενδεχόμενο να δεχθεί μετανάστες με ποσόστωση, αναρωτιέται γιατί επανέρχεται το ζήτημα στην ευρωπαϊκή ατζέντα και ξεκαθαρίζει πως για την κυβέρνησή του αποτελούν προτεραιότητα οι Τσέχοι.

Αρκετά πιο μακριά, αλλά ίσως όχι και τόσο, ο Σύριος Πρόεδρος, Μπασάρ αλ Ασαντ δηλώνει στο Παρί Ματς πως σε περίπτωση συμφωνίας με τους Κούρδους οι τρομοκράτες του ISIS θα δικαστούν στα συριακά δικαστήρια και θα τιμωρηθούν με βάση τους νόμους της χώρας. Αναμφίβολα μια σημαντική διευκόλυνση για τις χώρες της Δύσης αν βγάλουν τις παρωπίδες.

Αυτά αποτελούν το αντικείμενο της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην εκπομπή του Λάμπρου Καλαρρύτη "Εμείς οι Ελληνες" στα Παραπολιτικά Fm 90.1 με τον αρθρογράφο μας Στ. Μαζίδη.

Η συζήτηση ξεκινά από το 01:01:00

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail