Αφγανοί στρατιώτες θα μετάσχουν στην τουρκική αποβατική άσκηση σε νησιά EFES 2020

Freepen.gr - Ο Αφγανικός Εθνικός Στρατός θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στο Efes 2020, μία από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις της Τουρκίας, ανέφερε επίσημη δήλωση το Σάββατο και μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας στην Καμπούλ, η απόφαση λήφθηκε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του αναπληρωτή υπουργού Munera Yosufzada στην Άγκυρα, όπου συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του, Yunus Emre Karaosmanoglu.

Η δήλωση πρόσθεσε ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν τα επιτεύγματα και τις προκλήσεις των φοιτητών του Εθνικού Στρατού του Αφγανιστάν που εδρεύουν στην Τουρκία, τη μεταχείριση των τραυματιών προσωπικού του αφγανικού στρατού που βρίσκονται σήμερα στα τουρκικά νοσοκομεία και τη συνέχιση της στρατηγικής συνεργασίας στους τομείς της εκπαίδευσης μεταξύ των δύο φιλικών χωρών.

Σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις, περίπου 700 Αφγανοί μαθητές εκπαιδεύτηκαν στην Τουρκία και μέχρι το έτος 2019 έλαβαν μέχρι και εκατό τραυματίες στρατιώτες νοσηλεύτηκαν στην Τουρκία.

Δείτε το βίντεο από την EFES του 2018:


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail