Ε, όταν ο πρωθυπουργός υπόσχεται στον Ερντογάν να βοηθήσει να του δώσει παράδες η Ε.Ε., το ζητά ο οργανισμός μας

Για να είμαι ειλικρινής διάβασα πρώτη φορά στο newpost.gr σε άρθρο του Νίκου Παναγιωτόπουλου (του δημοσιογράφου) που μετέφερε διαλόγους από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός προθυμοποιήθηκε να συνδράμει στην Ε.Ε. για να λυθεί το χρηματοδοτικό ζήτημα που επικαλείται η Αγκυρα σχετικές με τις ροές στο μεταναστευτικό.

Στρατής Μαζίδης

Λέω δεν είναι δυνατόν, ας μη γράψω κάτι διότι θα μας την πέσουν κι οι διαδικτυακοί αυτόκλητοι αστυνόμοι. Όμως τελικά ο κ. Παναγιωτόπουλος δικαιώθηκε από έναν άλλο Παναγιωτόπουλο, επίσης Νίκο και τα όσα είπε στο Γιώργο Αυτιά στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ:

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Κάποια στιγμή του λέει ο Πρωθυπουργός: «είκοσι φορές καλούμε την Ακτοφυλακή σου κι απαντάει μια φορά».

Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ακριβώς.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Πώς αντέδρασε ο Ερντογάν;

Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Ερντογάν το προσπέρασε κι έριξε την ευθύνη στην Ευρώπη, η οποία δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της, δηλαδή να δώσει λεφτά (τον «παρά» όπως είπε - γνωστή λέξη ο «παράς», τα «χρήματα») στην Τουρκία. Είπαμε ότι μπορούμε να επισημάνουμε κι εμείς το θέμα αυτό στην Ευρώπη, δηλαδή να προσφέρουμε αυτές τις υπηρεσίες προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, απάντησε ότι επίκειται επίσκεψη του κ. Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος είναι πλέον υψηλόβαθμος αξιωματούχος και Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, με αρμοδιότητες για το Μεταναστευτικό - και στην Άγκυρα - προκειμένου να βοηθήσει κι εκείνος προς την εξεύρεση λύσης όσον αφορά τη σχέση της Τουρκίας με την Ευρώπη, αναφορικώς με τα χρηματοδοτικά ζητήματα. Ωστόσο, η Τουρκία πρέπει να βάλει «πλάτη», διότι δεν μπορεί να σηκώνει άλλο βάρος η Ελλάδα.

[...]

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Ο Ερντογάν έλεγε συνεχώς «παρά, παρά, παρά» συνέχεια; Ο κ. Μητσοτάκης τι του έλεγε;

Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ο «παράς» είναι τουρκική λέξη. Τη χρησιμοποίησε ο Ερντογάν χαρακτηριστικά, όταν ζήτησε κι έβαλε το θέμα της συνδρομής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή να χρηματοδοτήσει τους τρόπους αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός είπε ότι «βεβαίως αυτό είναι ένα θέμα και μπορούμε να το θέσουμε κι εμείς στην Ευρώπη, διότι και εμείς θέλουμε να διαχειριστούμε το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών». Από εκεί και πέρα, όπως καταλαβαίνετε, αυτό που βγαίνει ως τελικό συμπέρασμα είναι ότι είναι όλα θέμα «παρά». Και η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και μάλιστα σε καιρούς οικονομικής δυσκολίας είναι θέμα διαθέσεως των απαραίτητων κονδυλίων. 

Δυστυχώς αγαπητοί φίλοι αντιλαμβανόμαστε όλοι πως η Ελλάδα μάλλον δε θα υπάρχει σε λίγα χρόνια. Τουλάχιστον όχι όπως τη γνωρίζαμε. Ας παραβλέψουμε για την ώρα ότι ο νταβατζής και διακινητής Ερντογάν, διότι διακινητής είναι όταν ανακοινώνει το άνοιγμα/κλείσιμο των ροών, παίζει με ανθρώπους και δεν τον καταγγέλλει κανείς διεθνώς, εκβιάζει ζητώντας χρήματα και εμείς υποκύπτουμε στον εκβιασμό του.

Αλλά να έχει έρθει σε συμφωνία με το υπό διάλυση μισό του μισού του μισού μιας χώρας παραβιάζοντας τα εθνικά μας δίκαια, σβήνοντας από το χάρτη τα νησιά μας και όλα όσα απορρέουν από τα ισχύοντα, ετοιμαζόμενος για το επόμενο βήμα [όπερ και εγένετο με την ταχύτατη κύρωση της συμφωνίας] και εμείς σαν ηλίθιοι [ζητώ συγγνώμη για την έκφραση αλλά έτσι ακριβώς αισθάνομαι, αν και υπάρχουν κι άλλες λέξεις με 7 γράμματα] να του υποσχόμαστε βοήθεια για να πάρει λεφτά που θα τα χρησιμοποιήσει φυσικά εναντίον μας, ε πάει πολύ. Το ζητά ο οργανισμός μας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail