DEBKAfile: Ο Σίσι έστειλε τα Τ-72 στη Λιβύη κι έθεσε την Αεροπορία σε ετοιμότητα

Freepen.gr - Μια αποστολή αιγυπτιακών αρμάτων μάχης T-72 και APCs έφτασε στη Λιβύη την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, για να ενισχύσει τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) του Khalifa Haftar, ο οποίος μόλις εισήλθε στα νότια προάστια της Τρίπολης. Αυτή η αποστολή διατάχθηκε προσωπικά από τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Abdel-Fatteh El-Sisi, όπως αποκαλύπτουν στρατιωτικές και κατασκοπικές πηγές της DEBKAfile, μαζί με εντολές προς πολλές αιγυπτιακές δυνάμεις της αιγυπτιακής αεροπορίας να είναι έτοιμες να υποστηρίξουν την ώθηση του Haftar να πάρει την πρωτεύουσα από την αναγνωρισμένη από το ΟΗΕ κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας.

Ο El-Sisi έκανε αυτά τα βήματα ανταποκρινόμενος στο σχεδιαζόμενο σχέδιο της κυβέρνησης Ερντογάν να στείλει μια εθελοντική δύναμη από την Τουρκική Μουσουλμανική Αδελφότητα (SADAT) για να βοηθήσει τη GNA να αντισταθεί στην ώθηση του Haftar στην Τρίπολη. Η SADAT αποτελείται από πρώην τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του ISIS που προσλαμβάνονται στη Συρία από την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ. Οι πηγές της DEBKAfile προσθέτουν ότι αρκετοί ακτιβιστές της Χαμάς που φιλοξένησε η Τουρκία έχουν εκπαιδευτεί με αυτές τις μονάδες.

Η τουρκική στρατιωτική βοήθεια προς τη GNA μέχρι στιγμής αποτελείται από 3.000 στρατιωτικούς "συμβούλους" και μια σταθερή προμήθεια συστημάτων όπλων, συμπεριλαμβανομένων των αντι-αρματικών πυραύλων και των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Εάν η Τουρκία προχωρήσει με το σχέδιό της να αποστείλει εθελοντές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στη Λιβύη, η Αιγυπτιακή αεροπορία θα αναλάβει δράση για μια αναμέτρηση ενάντια στην τουρκική παρέμβαση, καταλήγει η ισραηλινή ιστοσελίδα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail