Η Boeing θα πληρώσει αποζημίωση 150 εκ. δολάρια στην Turkish Airlines

Freepen.gr - Η Boeing συμφώνησε να καταβάλει αποζημίωση ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων στην Turkish Airlines για απώλειες που σημειώθηκαν φέτος λόγω σφάλματος που οδήγησε στην καθήλωση του αεροσκάφους 737 MAX του κατασκευαστή, ανέφερε η Hürriyet.

"Η Turkish Airlines και η Boeing κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με την αποζημίωση για ορισμένες απώλειες που προκλήθηκαν από τα καθηλωμένα και μη παραδοθέντα αεροσκάφη Boeing 737 MAX", ανέφερε η Turkish Airlines σε ανακοίνωσή της την Τρίτη.

Η Turkish Airlines, η οποία διαθέτει 24 από τα παραπάνω αεροσκάφη στον στόλο της, θα εξοικονομήσει συνολικά 225 εκατομμύρια δολάρια ως αποτέλεσμα, δεδομένου ότι δεν θα πληρώσει 75 εκατομμύρια δολάρια για ανταλλακτικά για τα αεροσκάφη ενώ θα αποφύγει επίσης τα έξοδα εκπαίδευσης, σημειώνει η Hürriyet.

Η Turkish Airlines θα σταματήσει τις πληρωμές για όλα τα αεροσκάφη 737 MAX που αγόρασε το 2019, σύμφωνα με τη συμφωνία. Η αποζημίωση που θα καταβάλει η Boeing θα καλύψει μόνο τις ζημίες που σημειώθηκαν φέτος και η αεροπορική εταιρεία διατηρεί το δικαίωμά της να ζητήσει από τη Boeing να πληρώσει για μελλοντικές απώλειες, καταλήγει η Hürriyet.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail